Code 404 (2020-2022)

Samenvatting

Het verhaal speelt in de nabije toekomst. Centraal staan John Major en zijn partner Roy Carver, beide rechercheurs bij een eliteteam van de Londense politie. Op een dag wordt John tijdens zijn werk doodgeschoten. Een jaar later ontdekt Roy tot zijn verbazing dat John terug tot leven is gewekt door middel van experimentele AI technologie.

Helaas is dat niet helemaal goed gegaan. Hoewel John zelf denkt dat hij nog altijd een geweldige speurder is, wordt al snel duidelijk dat er bij hem letterlijk een draadje los zit. Hierdoor dreigt hij weer te worden uitgeschakeld, wat hij uiteraard koste wat kost wil voorkomen.

Om zichzelf te bewijzen besluit John zijn eigen moord op te lossen. Ondertussen wordt hij confronteert met het feit dat zijn echtgenote Kelly inmiddels een nieuwe relatie is aangegaan met Roy.

Serie Algemeen

Code 404 is een Britse comedyserie. Het verhaal valt te omschrijven als een parodie op producties als The Six Million Dollar Man en RoboCop.

Het eerste seizoen ging in april 2020 in première bij de zender Sky One. Uiteindelijk werden er drie seizoenen gemaakt, in totaal 18 afleveringen. Het laatste seizoen werd uitgezonden in augustus 2022. Hierna volgde de stopzetting. In 2023 werd bekend gemaakt dat er geen vervolg meer zou komen, omdat de acteurs te druk zouden zijn met andere projecten.

De hoofdrol wordt overigens gespeeld door Daniel Mays (Outcasts, Ashes to Ashes).

Trailer

 

Links