Outcasts (2011)

Samenvatting

De serie speelt zich af rond het jaar 2040 op de verre planeet Carpathia. Ongeveer 10 jaar geleden werd hier door gevluchte aardbewoners een kolonie gesticht. Dit nadat er op de aarde een nucleair conflict was uitgebroken.

De begin periode was zwaar. Zo stierven veel kinderen door een mysterieuze ziekte. Ook verloren de kolonisten na een aantal jaren het contact met de aarde. Inmiddels heeft men echter een kleine nederzetting opgebouwd, Forthaven, onder de leiding van President Richard Tate. Het leven hier lijkt vreedzaam.

Het verhaal begint op de dag dat de laatste transportvlucht van de aarde bij de nieuwe planeet arriveert. Dit zorgt voor grote opwinding in de jonge kolonie. Wie zijn er aan boord? Vrienden, familie? Toch zijn er ook twijfels, want zal het schip wel veilig kunnen landen? En zal de aankomst van een nieuwe leider voor problemen zorgen?

Ondertussen wordt duidelijk dat het leven in Forthaven verre van perfect is. De kolonisten hebben namelijk uiteenlopende persoonlijkheden en idealen, wat voor conflicten zorgt.

Verder zijn enkele vrijgevochten kolonisten van plan om uit Forthaven vertrekken en blijkt President Tate in het verleden dubieuze beslissingen te hebben gemaakt. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de bewoners van Forthaven niet alleen zijn op Carpathia.

Hoewel iedereen vastbesloten is om er het beste van te maken, blijft het nog maar de vraag of dit ook daadwerkelijk zal lukken. Zullen de fouten die werden gemaakt op de aarde ook op deze nieuwe wereld worden herhaald? Hoe creëer je eigenlijk een nieuwe en betere samenleving?

Serie Algemeen

Outcasts was een BBC productie die oorspronkelijk al in mei 2007 werd aangekondigd in een kort persbericht. Daarna werd er jarenlang niets meer van het project vernomen, wat deed vermoeden dat de serie een vroege dood was gestorven. In januari 2010 werd er echter door de BBC onverwachts een nieuw persbericht uitgebracht, waaruit bleek dat de serie alsnog geproduceerd zou gaan worden.

Outcasts werd bedacht door schrijver/producent Ben Richards, die eerder schreef voor o.a. Spooks. De opnames vonden in de zomer van 2010 plaats in Zuid-Afrika. De cast bestaat o.a. uit Jamie Bamber (Battlestar Galactica), Daniel Mays (Ashes to Ashes) en Hermione Norris (Spooks).

De eerste aflevering werd begin februari 2011 door BBC 1 uitgezonden. Helaas vielen de kijkcijfers tegen, waarna de zender al snel besloot om Outcasts weer stop te zetten. De laatste aflevering werd in maart 2011 uitgezonden. In totaal telde de serie 8 afleveringen van elk 59 minuten.

De laatste aflevering heeft een open einde, omdat de makers oorspronkelijk een tweede seizoen hadden verwacht. Daardoor blijven veel vragen onbeantwoord.

Trailer

© BBC (1.30 min.)

Blu-ray/dvd

De serie is met Nederlandse ondertitels op dvd verkrijgbaar.

De gehele serie werd in Groot-Brittannië ook op Blu-ray uitgebracht.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)