Outcasts (2011)

Samenvatting

De serie speelt rond het jaar 2060 op de verre planeet Carpathia. Ongeveer tien jaar geleden werd hier door gevluchte aardbewoners een kolonie gesticht. De beginperiode was zwaar. Zo stierven veel kinderen aan een mysterieuze ziekte. Ook verloren de kolonisten na een aantal jaren het contact met de aarde. Inmiddels heeft men echter een kleine nederzetting opgebouwd, Forthaven, onder de leiding van President Richard Tate. Het leven hier lijkt vreedzaam.

Het verhaal begint op de dag dat een transportvlucht van de aarde op Carpathia arriveert. Dit zorgt voor grote opwinding in de jonge kolonie. Toch zijn er ook twijfels, want de aankomst van een nieuwe charismatische leider zorgt al snel voor problemen.

Ondertussen wordt duidelijk dat het leven in Forthaven verre van perfect is. De kolonisten hebben namelijk uiteenlopende persoonlijkheden en idealen, wat voor conflicten zorgt. Enkele vrijgevochten pioniers zijn zelfs van plan om uit Forthaven vertrekken. Verder blijkt President Tate in het verleden dubieuze beslissingen te hebben genomen. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de bewoners van Forthaven niet alleen zijn op Carpathia.

Hoewel iedereen vastbesloten is om er het beste van te maken, blijft het nog maar de vraag of dit ook daadwerkelijk zal lukken. Zullen de fouten uit het verleden ook op deze nieuwe wereld worden herhaald?

Serie Algemeen

Outcasts is een Britse serie. Het verhaal werd bedacht door schrijver/producent Ben Richards (Spooks). De opnames vonden plaats in Zuid-Afrika.

De eerste aflevering ging in februari 2011 in première bij de BBC. De recensies waren niet erg positief en ook de kijkcijfers vielen tegen. Na slechts acht afleveringen werd de serie weer stopgezet. De laatste aflevering heeft een open einde, omdat de makers oorspronkelijk een tweede seizoen hadden verwacht. Daardoor blijven veel vragen onbeantwoord.

De cast bestaat o.a. uit Jamie Bamber (Battlestar Galactica), Daniel Mays (Ashes to Ashes) en Hermione Norris (Spooks).

Trailer

 

Dvd

De serie is met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht. (In Groot-Brittannië is de serie ook op Blu-ray verkrijgbaar.)

Links