Class (2016)

Spin-off van Doctor Who.

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in het hedendaagse Londen. Centraal staat de middelbare school Coal Hill, waar allerlei vreemde dingen gebeuren.

Coal Hill is voor Doctor Who fans natuurlijk geen onbekende locatie. Deze school werd namelijk in 1963 al in de eerste aflevering geïntroduceerd. Sinds 2013 komt Coal Hill weer regelmatig in de serie voor, omdat companion Clara Oswald hier als lerares werkte.

In deze spin-off staan een aantal leerlingen en personeelsleden centraal, die de aarde moeten verdedigen tegen uiteenlopende buitenaardse gevaren. Ondertussen krijgen de personages te maken met normale puberproblemen zoals huiswerk, ouders en seks.

Eén van de leerlingen, Charlie Smith, is zelf een alien. In werkelijkheid is hij een buitenaardse prins die zich moet schuilhouden op de aarde nadat zijn volk werd uitgeroeid door een gevaarlijke vijand. Ook één van de leraren, Miss Quill, blijkt van buitenaardse afkomst te zijn.

Serie Algemeen

Class is een spin-off van de Britse serie Doctor Who (1963-heden). Het project werd bedacht door de Amerikaanse auteur Patrick Ness, die vooral bekend is van zijn young adult boeken (o.a. de Chaos Walking trilogie en A Monster Calls).

Class kan worden gezien als een serie in de stijl van Buffy the Vampire Slayer, maar dan met aliens. De twaalfde Doctor (Peter Capaldi) heeft in de eerste aflevering een gastrol, maar komt verder niet in de serie voor.

De serie werd in oktober 2015 aangekondigd door de BBC. Ness fungeerde als uitvoerend producent, samen met Steven Moffat (Doctor Who, Sherlock). De opnames vonden plaats in Wales.

Er werden in totaal acht afleveringen gemaakt, die in oktober 2016 in première gingen bij BBC Three. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd in december 2016 uitgezonden. Later werd Class nog herhaald door BBC One. De kijkcijfers waren echter zeer laag.

In september 2017 maakte de BBC officieel bekend dat er geen tweede seizoen meer zal komen.

Het Doctor Who universum

Doctor WhoTorchwoodThe Sarah Jane AdventuresK9Class

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)