Childhood's End (2015)

Land van oorsprong: USA
Zender: Syfy / Sci-Fi Channel
Verhaal gaat over: Aliens, Buitenaardse invasie, Eerste contact met aliens, Toekomst, Wetenschappers
Subgenre: Miniserie
Dit is een: Boekverfilming

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Arthur C. Clarke.

Algemeen

Samenvatting

posterOp een dag arriveert er een vloot van buitenaardse ruimteschepen bij de aarde. Deze "Overlords" staan onder de leiding van ene Karellen. De aliens onthullen vreedzame bedoelingen te hebben: ze zouden de mensheid willen helpen.

In de daaropvolgende jaren veranderd de planeet voorgoed. Oorlog en hongersnood bestaan niet meer. Ziektes zijn uitgebannen en alle mensen kunnen in welvaart leven.

Er zijn echter ook mensen die zich afvragen wat het geheim is achter deze nieuwe utopische samenleving. Want de aliens weigeren in eerste instantie om hun ware gedaante aan te mensheid te onthullen. Ze blijven altijd aan boord van hun schepen en laten zich niet aan de mensen zien.

Waar komen de aliens vandaan en wat zijn hun ware bedoelingen?

Serie Algemeen

In 1953 werd het boek Childhood's End van Arthur C. Clarke uitgebracht. Het verhaal werd positief ontvangen en al snel waren er ook plannen voor een eerste verfilming.

Zo had regisseur Stanley Kubrick in de jaren 60 grote interesse in het maken van een Childhood's End film. Maar diens samenwerking met Clarke resulteerde uiteindelijk in een heel ander project, namelijk 2001: A Space Odyssey (1968). Ook andere plannen, uit de jaren 70, voor een miniserie op de Amerikaanse televisie werden nooit gerealiseerd.

In april 2013 liet de Amerikaanse zender Syfy weten een nieuwe miniserie te willen maken. Vervolgens was het echter lang stil rondom dit project. Pas in het najaar van 2014 werd bekend gemaakt dat er definitief groen licht was gegeven voor een driedelige Childhood's End miniserie, die in december 2015 op de Amerikaanse tv werd uitgezonden.

Het script werd geschreven door de Brit Matthew Graham (bedenker van Life on Mars en diens sequel Ashes to Ashes). De regie was in handen van Nick Hurran (Doctor Who en Sherlock). De opnames vonden plaats in Australië.

Het boek werd voor de verfilming aan de moderne tijd aangepast, waardoor er een groot aantal verhaal elementen werden veranderd.

Links

4 1 1 1 1 1 4.00 (1 stem)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief