Childhood's End (2015)

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Arthur C. Clarke.

Samenvatting

posterOp een dag arriveert er een vloot van gigantische buitenaardse schepen bij de aarde. De aliens, die in de volksmond al snel de Overlords worden genoemd, staan onder leiding van hun mysterieuze aanvoerder Karellen. De Overlords onthullen vreedzame bedoelingen te hebben: ze zouden de mensheid willen helpen.

Ricky Stormgren, een Amerikaanse boer, wordt door de aliens uitgekozen als vertegenwoordiger van de mensheid. Ricky wordt regelmatig aan boord van een ruimteschip gehaald voor gesprekken met Karellen. Opvallend is dat de alien nooit zijn ware gezicht laat zien. De mensheid zou hier nog niet klaar voor zijn, aldus Karellen.

In de daaropvolgende jaren verandert de aarde voorgoed. Oorlog en hongersnood bestaan niet meer. Ziektes zijn uitgebannen en alle mensen kunnen in vrede en welvaart leven. Een perfecte samenleving, zo lijkt het.

Er zijn echter ook mensen die zich grote zorgen maken over de schaduwzijden van deze utopie. Nu de mensheid alle problemen heeft overwonnen blijven er geen nieuwe uitdagingen meer over. Arbeid, religie en wetenschap zijn door de aanwezigheid van de Overlords overbodig geworden. Bovendien kent niemand het uiterlijk van de aliens, omdat ze altijd aan boord van hun schepen blijven. Waar komen de aliens vandaan en wat zijn hun ware bedoelingen?

Serie Algemeen

Childhood's End is een Amerikaanse miniserie. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Arthur C. Clarke uit 1953. Al in de jaren 60 en 70 waren er eerste plannen voor een verfilming, maar geen van deze projecten werd uiteindelijk gerealiseerd.

In 2013 maakte de Amerikaanse zender Syfy bekend plannen te hebben voor een nieuwe Childhood's End serie. Een jaar later werd officieel groen licht gegeven voor drie afleveringen van ieder anderhalf uur. De opnames vonden vervolgens plaats in Australië. De serie ging in december 2015 in première op de Noord-Amerikaanse televisie.

Het boek werd voor de verfilming aan de moderne tijd aangepast, waardoor veel verhaalelementen werden veranderd. Het script werd geschreven door de Brit Matthew Graham (bedenker van Life on Mars en diens sequel Ashes to Ashes). De regie was in handen van Nick Hurran (Doctor Who en Sherlock).

Vergelijkbare serie: Earth: Final Conflict (1997-2002).

Trailer

Links