The Andromeda Strain (2008)

Samenvatting

Een militaire satelliet stort neer in de Amerikaanse staat Utah. Vervolgens begint zich in het dorpje Piedmont een mysterieus micro-organisme te verspreiden. Bijna alle dorpelingen komen binnen enkele minuten om het leven. De enige overlevenden zijn een man en een baby.

Het leger stuurt een eliteteam van wetenschappers naar het gebied om de zaak te onderzoeken. Het micro-organisme, dat de naam Andromeda krijgt, blijkt van buitenaardse origine te zijn. Al snel begint Andromeda zich echter te muteren in een nog dodelijkere variant. De wetenschappers lijken machteloos te staan.

Ondertussen probeert de regering dit gevaar voor het grote publiek geheim te houden.

Serie Algemeen

The Andromeda Strain is een miniserie, die in mei 2008 werd uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Het verhaal is gebaseerd de gelijknamige roman uit 1969 van auteur Michael Crichton. (In het Nederlands uitgebracht als De Andromeda dreiging en De Andromeda crisis.) In 1971 werd hiervan ook al een bioscoopfilm gemaakt.

Deze miniserie werd geproduceerd door de broers Tony en Ridley Scott (Alien, Blade Runner). In tegenstelling tot de film was het verhaal van de miniserie slechts losjes gebaseerd op het oorspronkelijke boek. Veel elementen werden aan de moderne tijd aangepast.

De oorspronkelijke uitzending bestond uit twee delen van ieder anderhalf uur. In sommige landen werd de serie echter ook uitgezonden in vier delen (4 x 45 minuten). Overigens werd de serie niet echt positief ontvangen door de kijkers. Desondanks volgden er later nog wel zes Emmy Award nominaties, maar geen enkele daarvan kon worden verzilverd. 

De cast bestaat o.a. uit Eric McCormack (Travelers), Daniel Dae Kim (Lost) en Louis Ferreira (Stargate Universe).

Dvd

De miniserie werd in 2008 met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Links