Travelers (2016-2018)

Samenvatting

Honderden jaren in de toekomst is het menselijke ras bijna uitgestorven. De laatste overlevenden ontdekken echter een manier om hun bewustzijn terug naar het verleden te sturen. Deze "travelers" (reizigers) komen vervolgens terecht in de lichamen van normale mensen uit de 21e eeuw. Dit zijn o.a. een FBI agent, een gehandicapte vrouw en haar verzorger, een middelbare scholier, een alleenstaande moeder en een verslaafde student.

Samen hebben ze een geheime missie om de toekomst van de mensheid te veranderen. Uiteraard is dit geen geringe opgave, vooral omdat het leven in de 21e eeuw moeilijker blijkt te zijn dan verwacht. De Travelers ontvangen steeds hun opdrachten van de zogenaamde Director, een kunstmatige intelligentie die vanuit de toekomst de tijdlijn in de gaten houdt.

Serie Algemeen

Travelers is een Canadese serie. Het project werd bedacht door Brad Wright, beter bekend als de mede-bedenker van Stargate SG-1 en diens spin-offs.

Het project was een coproductie van de Canadese zender Showcase en de streamingdienst Netflix. De opnames vonden plaats in Vancouver. Het eerste seizoen ging in oktober 2016 in première op de Canadese televisie. Het tweede en derde seizoen volgden respectievelijk in 2017 en 2018 op Netflix. Uiteindelijk telde Travelers in totaal 34 afleveringen, waarvan de laatste in december 2018 werd uitgezonden. In 2019 werd bekend gemaakt dat de serie door Netflix is stopgezet.

De hoofdrol wordt gespeeld door Eric McCormack (Will & Grace). Ook Stargate Universe acteur Patrick Gilmore speelt in de serie mee. De regie was in handen van o.a. Nick Hurran (Doctor Who, Sherlock) en Amanda Tapping (Stargate SG-1).

Links