Westworld (2016-heden)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een futuristisch pretpark voor volwassenen, genaamd Westworld. De bezoekers kunnen hier al hun fantasieën uitleven, in een wereld die op het oude Wilde Westen lijkt. Of het nu gaat om buitensporig geweld of overdadige seks, alles is mogelijk.

De figuranten in het park zijn namelijk allemaal geavanceerde androïden ("hosts"). Ze zijn geprogrammeerd om alle wensen van bezoekers te vervullen. En gaat er eentje 'dood', dan kunnen ze makkelijk worden gerepareerd of vervangen.

Totdat de hosts op een dag zelfbewust worden en in opstand komen tegen hun makers. Hierna beginnen ze de bezoekers uit te moorden. Een host genaamd Dolores speelt in deze gebeurtenissen een centrale rol. Langzaam begint ze te beseffen dat haar hele leven een leugen is, waarna ze op wraak zint.

Serie Algemeen

Westworld is een serie van de Amerikaanse zender HBO. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige bioscoopfilm uit 1973, die werd geschreven en geregisseerd door Michael Crichton (Jurassic Park). In 1980 volgde ook een tv-serie, Beyond Westworld, maar die werd na vijf afleveringen alweer stopgezet.

In 2013 onthulde HBO groen licht te hebben gegeven voor een nieuwe tv-versie. Het project liep vervolgens om uiteenlopende redenen flinke vertraging op. De serie is uiteindelijk in oktober 2016 in première gegaan op de Amerikaanse televisie. Inmiddels zijn er vier seizoenen uitgezonden op de Amerikaanse televisie. (In Nederland te zien via de streamingdienst HBO Max.)

Het script is afkomstig van Jonathan Nolan (Person of Interest). De cast bestaat o.a. uit Anthony Hopkins, James Marsden en Ed Harris.

Trailer

Blu-ray en dvd

Seizoen één, twee en drie zijn met Nederlandse ondertitels verkrijgbaar op Blu-ray en dvd.

Links

4.5714285714286 1 1 1 1 1 4.57 (14 stemmen)