Beyond Westworld (1980)

Gebaseerd op de film Westworld (1973).

Samenvatting

De serie gaat over John Moore, hoofd beveiliging van de Delos Corporation. Dit bedrijf bleek in de film Westworld per ongeluk gevaarlijke killer androïden te hebben gecreëerd.

In dit televisievervolg moet Moore het opnemen tegen de doorgedraaide wetenschapper Simon Quaid, die snode plannen heeft. Quaid wil de robots van Delos namelijk gebruiken om de hele mensheid aan zich te onderwerpen.

De androïden blijken wereldwijd ongemerkt te zijn geïnfiltreerd op belangrijke posities in de samenleving. Gelukkig krijgt Moore hulp van zijn beveiligingscollega Pam Williams en het computergenie Joseph Oppenheimer.

Serie Algemeen

Beyond Westworld is een Amerikaanse tv-serie van de zender CBS. Het gaat om een vervolg op de bioscoopfilm Westworld uit 1973, die door de schrijver Michael Crichton werd bedacht en geregisseerd. Deze film was destijds een groot succes, waarna in 1976 een tweede film werd gemaakt: Futureworld. Dit tweede deel kwam echter tot stand zonder de medewerking van Crichton.

Enkele jaren later werd besloten om het verhaal voort te zetten als tv-serie, met een nieuwe acteurs in de hoofdrol. Ook dit keer werd Crichton echter niet betrokken bij de productie.

De tv-première was in maart 1980. Het project bleek al snel een flop te zijn: na slechts vijf afleveringen volgde de stopzetting. Overigens werd de complete serie in 2014 in Noord-Amerika op dvd uitgebracht.

Vergelijkbare serie: Westworld (2016).

Openingstitels

 

Links