The War of the Worlds (2019, BBC)

Gebaseerd op het gelijknamige verhaal van H. G. Wells.

Samenvatting

Het verhaal begint in de Engelse stad Woking in het jaar 1905. Een aantal nietsvermoedende personages krijgt op een dag te maken met een buitenaardse invasie. Dit zijn o.a. de journalist George, zijn zwangere geliefde Amy, zijn broer Frederick en een astronoom genaamd Ogilvy.

Samen moeten ze de strijd aangaan met een mysterieuze vijand die hen op alle fronten superieur is, afkomstig van de planeet Mars. Ondertussen zien we flashforwards naar een post-apocalyptische toekomt.

Serie Algemeen

The War of the Worlds is een Britse driedelige miniserie, die in november 2019 werd uitgezonden door de BBC. Robert Carlyle (Stargate Universe) speelt de rol van de wetenschapper Ogilvy. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1898 van H. G. Wells.

Overigens is dit zeker niet de eerste verfilming van het boek, maar wel één van de weinige versies die zich afspeelt in de originele periode. (De meeste overige verfilmingen zijn Amerikaans en/of spelen in de moderne tijd.) Desondanks werden ook dit keer allerlei veranderingen in het verhaal aangebracht. Zo speelt de serie zich af in verschillende tijdlijnen.

Opvallend is verder dat in het najaar van 2019 maar liefst twee verschillende War of the Worlds miniseries werden uitgebracht.

Vergelijkbare series: War of the Worlds (2019, FOX) en War of the Worlds (1988).

Trailer

Link