The War of the Worlds (2019, BBC)

Gebaseerd op het gelijknamige verhaal van H. G. Wells.

Samenvatting

Het verhaal begint in de Engelse stad Woking in het jaar 1905. Een aantal nietsvermoedende personages krijgen op een dag te maken met een buitenaardse invasie. Dit zijn o.a. de journalist George, zijn zwangere geliefde Amy en zijn broer Frederick, en een astronoom genaamd Ogilvy.

Samen moeten ze de strijd aangaan met een mysterieuze vijand die hen op alle fronten superieur is, afkomstig van de planeet Mars.

Ondertussen zien we flashforwards naar een post-apocalyptische toekomt.

Serie Algemeen

The War of the Worlds is een Britse miniserie, die in november 2019 werd uitgezonden door BBC One. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1898 van H. G. Wells.

Overigens is dit zeker niet de eerste verfilming, maar wel één van de weinige versies die zich afspeelt in de originele periode. (De meeste overige verfilmingen zijn Amerikaans en/of spelen in de moderne tijd.) Desondanks werden ook dit keer de nodige veranderingen in het verhaal aangebracht. Zo speelt de serie zich af in verschillende tijdlijnen.

De miniserie bestaat uit drie afleveringen van ieder een uur. De opnames vonden in het voorjaar van 2018 plaats. Robert Carlyle (Stargate Universe) speelt de rol van de wetenschapper Ogilvy.

Opvallend is verder dat in het najaar van 2019 maar liefst twee verschillende War of the Worlds miniseries werden uitgebracht. (De andere verfilming is afkomstig van FOX/Canal+.)

Vergelijkbare series: War of the Worlds (2019, FOX) en War of the Worlds (1988).

Trailer

Link

  • bbc.co.uk - Filming begins on BBC One drama The War of the Worlds
  • imdb.com - Algemene informatie
4.3333333333333 1 1 1 1 1 4.33 (3 stemmen)
    Tags:
  • post-apocalyptisch
  • buitenaardse invasie