War of the Worlds (1988-1990)

Samenvatting

In 1953 werd de aarde getroffen door een wereldwijde invasie van een gevaarlijk buitenaards ras. Gelukkig bleken de aliens uiteindelijk niet bestand te zijn tegen aardse bacteriën. De aliens kwamen allemaal om het leven en de aarde was hiermee gered.

Helaas blijkt 35 jaar later het tegendeel waar te zijn. De aliens hebben in werkelijkheid overleefd en ze keren terug om hun eerdere invasie af te maken. De toekomst van de hele mensheid staat nu op het spel, maar slechts weinigen lijken zich bewust te zijn van dit hernieuwde gevaar.

Centraal staan de astrofysicus Dr. Harrison Blackwood en de microbioloog Dr. Suzanne McCullough, die in het geheim door de Amerikaanse regering worden aangewezen om de invasie te stoppen. Dat is uiteraard geen eenvoudige opgave, vooral omdat de aliens ongemerkt menselijke lichamen in bezit kunnen nemen.

Serie Algemeen

War of the Worlds is een Canadees-Amerikaanse coproductie. Het verhaal was losjes gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1898 van auteur H. G. Wells. De tv-serie vormde echter hoofdzakelijk een vervolg op een eerdere verfilming uit 1953: de allereerste War of the Worlds bioscoopfilm. De tv-versie gaat verder waar de film ophield.

Er werden twee seizoenen gemaakt, 44 afleveringen in totaal. Deze werden tussen oktober 1988 en mei 1990 uitgezonden op de Noord-Amerikaanse televisie. De opnames vonden plaats in Toronto, Canada.

Het eerste seizoen werd goed ontvangen, maar tijdens het tweede seizoen vonden er voor en achter de schermen veel veranderingen plaats. Zo werden bijna alle acteurs vervangen. Ook ging het verhaal ineens over totaal andere aliens dan in het eerste seizoen. De kijkers konden dit niet waarderen en haakten af. Hierna volgde de stopzetting.

In Groot-Brittannië zijn beide seizoenen van de tv-serie op dvd verkrijgbaar.

Vergelijkbare series: The War of the Worlds (2019, BBC) en War of the Worlds (2019, FOX).

Links