War of the Worlds (1988-1990)

Losjes gebaseerd op het gelijknamige verhaal van H. G. Wells.

Samenvatting

In 1953 werd de aarde getroffen door een wereldwijde invasie van een gevaarlijk buitenaards ras. Gelukkig bleken de aliens uiteindelijk niet bestand te zijn tegen aardse bacteriën. De aliens kwamen allemaal om het leven en de aarde was hiermee gered.

Helaas blijkt 35 jaar later het tegendeel waar te zijn. De aliens hebben in werkelijkheid overleefd en ze keren terug om hun eerdere invasie af te maken. De toekomst van de hele mensheid staat nu op het spel, maar slechts weinigen lijken zich bewust te zijn van dit hernieuwde gevaar.

Centraal staan de astrofysicus Dr. Harrison Blackwood en de microbioloog Dr. Suzanne McCullough, die in het geheim door de Amerikaanse regering worden aangewezen om de invasie te stoppen. Dat is uiteraard geen eenvoudige opgave, vooral omdat de aliens ongemerkt menselijke lichamen in bezit kunnen nemen.

Serie Algemeen

In 1898 werd het boek The War of the Worlds van auteur H. G. Wells gepubliceerd. Sindsdien is het verhaal al vele malen verfilmd of tot hoorspel bewerkt. (Met als hoogtepunt het jaar 2005, toen in een periode van slechts twee weken maar liefst drie verschillende live action films werden uitgebracht.)

In 1988 werd er voor het eerst een War of the Worlds tv-serie gemaakt. Het verhaal hiervan was slechts losjes gebaseerd op het oorspronkelijke boek. De serie vormde voornamelijk een vervolg op een eerdere verfilming uit 1953: de allereerste War of the Worlds bioscoopfilm. De tv-versie gaat verder waar deze film ophield: de aliens lijken te zijn verslagen door aardse bacteriën.

In totaal werden er twee seizoenen gemaakt. Deze 43 afleveringen werden tussen oktober 1988 en mei 1990 uitgezonden op de Amerikaanse televisie. De opnames vonden plaats in Toronto, Canada.

Het eerste seizoen werd goed ontvangen, maar tijdens het tweede seizoen vonden er voor en achter de schermen veel veranderingen plaats. Zo werden bijna alle acteurs vervangen. Ook ging het verhaal ineens over totaal andere aliens dan in het eerste seizoen. De fans konden dit niet waarderen en haakten af. Hierna volgde de stopzetting.

Vergelijkbare series: The War of the Worlds (2019, BBC) en War of the Worlds (2019, FOX).

Dvd

Sinds 2012 zijn beide seizoenen van de tv-serie op dvd verkrijgbaar in Groot-Brittannië (Regio 2 import).

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)