War of the Worlds (2019, FOX)

Losjes gebaseerd op het gelijknamige verhaal van H.G. Wells.

Samenvatting

Het verhaal speelt dit keer in het hedendaagse Europa. Op een dag nemen astronomen een signaal waar, dat afkomstig blijkt te zijn uit een ander heelal. Hiermee is het bewijs voor het bestaan van intelligent buitenaards leven eindelijk geleverd.

Helaas blijkt dit al snel het begin te zijn van een allesvernietigende aanval op de aarde. Binnen enkele dagen wordt de mensheid bijna volledig van de kaart geveegd. Slechts een klein aantal mensen weet de ramp te overleven, maar zij worden nu overal opgejaagd door de aliens.

De grote vraag is uiteraard wie deze aliens precies zijn en waarom ze de mensheid willen uitroeien.

Serie Algemeen

War of the Worlds is een Frans-Amerikaanse miniserie, die bestaat uit acht afleveringen. Het verhaal is losjes gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1898.

Het gaat om een Engels- en Franstalige coproductie tussen Canal+ en Fox, die met een internationale cast werd opgenomen op verschillende locaties in Groot-Brittannië, Frankrijk en België. De serie ging in oktober 2019 in première op de Franse televisie. In Nederland werd War of the Worlds later uitgezonden door FOX.

Opvallend is overigens dat in het najaar van 2019 maar liefst twee verschillende War of the Worlds miniseries werden uitgebracht.

Vergelijkbare series: The War of the Worlds (2019, BBC) en War of the Worlds (1988).

Trailer

 

Links

3.5 1 1 1 1 1 3.50 (4 stemmen)