The Tomorrow People (2013-2014)

Gebaseerd op The Tomorrow People (1973–1979).

Samenvatting

Het verhaal gaat over een groep buitengewone jonge mensen die samen de volgende stap vormen in de menselijke evolutie. Ze worden de Tomorrow People genoemd, oftwel homo superior. Bij steeds meer jongeren openbaren zich plotseling bijzondere gaven, zoals telepathie of telekinese. Anderen kunnen de tijd manipuleren.

Centraal staat Stephen Jameson, die recentelijk heeft ontdekt dat hij net als zijn vader één van de Tomorrow People is. De vader van Stephen is enkele jaren geleden echter onder mysterieuze omstandigheden verdwenen.

De Tomorrow People blijken gevaarlijke vijanden te hebben. Leden van de groepering Ultra proberen alle Tomorrow People op te jagen en te doden. Stephen en zijn lotgenoten moeten hun krachten daarom verborgen houden voor de buitenwereld. Ze hebben een geheim ondergronds hoofdkwartier ergens in Manhattan.

Serie Algemeen

The Tomorrow People is een Amerikaanse remake van de gelijknamige Britse jeugdserie (1973–1979).

Eind 2012 werd bekend dat er plannen waren voor een nieuwe versie voor de Amerikaanse televisie. De producenten Greg Berlanti (Arrow) en Julie Plec (The Vampire Diaries) waren naar eigen zeggen grote fans van de originele Britse serie. Ze hadden maar liefst 10 jaar lang geprobeerd om de rechten voor het verhaal in handen te krijgen voordat ze hierin eindelijk slaagden.

De Amerikaanse remake ging in oktober 2013 in première op de zender CW. De kijkcijfers vielen echter tegen en ook de recensies waren niet erg positief. De serie werd daarom na één seizoen van 22 afleveringen alweer stopgezet. De laatste aflevering werd in mei 2014 uitgezonden.

In tegenstelling tot de originele tv-serie is de Amerikaanse remake overigens geen jeugdserie meer, maar gericht op een iets ouder publiek. Wat verder opvalt is dat de hoofdpersonages tieners moeten voorstellen, die in werkelijkheid gespeeld worden door acteurs die de twintig al ruimschoots zijn gepasseerd.

Link

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)