The Tomorrow People (2013-2014)

Gebaseerd op The Tomorrow People (1973–1979).

Samenvatting

Het verhaal gaat over een groep buitengewone jonge mensen die samen de volgende stap vormen in de menselijke evolutie. Ze worden de Tomorrow People genoemd, oftwel homo superior. Bij steeds meer jongeren openbaren zich plotseling bijzondere gaven, zoals telepathie of telekinese. Anderen kunnen de tijd manipuleren.

Centraal staat Stephen Jameson, die recentelijk heeft ontdekt dat hij net als zijn vader één van de Tomorrow People is. De vader van Stephen is enkele jaren geleden echter onder mysterieuze omstandigheden verdwenen.

De Tomorrow People blijken gevaarlijke vijanden te hebben. Leden van de groepering Ultra proberen alle Tomorrow People op te jagen en te doden. Stephen en zijn lotgenoten moeten hun krachten daarom verborgen houden voor de buitenwereld. Ze hebben een geheim ondergronds hoofdkwartier ergens in Manhattan.

Serie Algemeen

The Tomorrow People is een Amerikaanse serie. Het gaat om een remake van de gelijknamige Britse jeugdserie (1973–1979). De productie van de remake was in handen van Greg Berlanti (Supergirl, Legends of Tomorrow).

De eerste aflevering ging in oktober 2013 in première bij zender The CW. Al snel bleken de kijkcijfers echter tegen te vallen. Ook de recensies waren niet erg positief. Uiteindelijk volgde na één seizoen van 22 afleveringen de stopzetting. De laatste aflevering werd in mei 2014 uitgezonden.

In tegenstelling tot de originele tv-serie is deze Amerikaanse remake overigens geen jeugdserie, maar gericht op een iets ouder publiek. Wat verder opvalt is dat de hoofdpersonages tieners moeten voorstellen, die in werkelijkheid gespeeld worden door acteurs die de twintig al ruimschoots zijn gepasseerd.

Link