Supergirl (2015-2021)

Samenvatting

Het verhaal begint op de verre planeet Krypton. Vlak voordat Krypton door een enorme explosie wordt vernietigd, wordt de 13 jarige Kara Zor-El door haar ouders in een reddingscapsule gezet. Ze krijgt de opdracht om goed op haar neefje Kal-El te passen, die al eerder voor zijn veiligheid naar de aarde werd gestuurd.

Na een lange omweg komt ook Kara terecht op de aarde. Ze wordt geadopteerd door een menselijk echtpaar en groeit op als een normaal meisje. Door haar buitenaardse afkomst heeft ze op de aarde superkrachten. Deze krachten houdt Kara echter voor de buitenwereld verborgen.

Ondertussen blijkt Kal-El volwassen te zijn geworden. De wereld kent hem nu als de grote held Superman. Op een dag voelt ook Kara, inmiddels 24 jaar oud, zich gedwongen om haar ware identiteit aan de wereld te onthullen. Met haar krachten kan ze namelijk een enorme ramp voorkomen.

Vanaf dat moment gaat ze als Supergirl de strijd aan met allerlei tegenstanders. Dit zijn met name gevaarlijke buitenaardse criminelen, die zich in groten getale schuilhouden op de aarde. Deze aliens worden in de gaten gehouden door het geheime Department of Extranormal Operations.

Serie Algemeen

Supergirl is een Amerikaanse serie. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige comics. In tegenstelling tot Superman (dat al vele malen werd verfilmd) had Supergirl tot nu toe nog nooit een eigen live-action tv-serie. Overigens werd in 1984 wel een Supergirl bioscoopfilm gemaakt, maar die flopte.

De tv-serie ging in oktober 2015 in première. Uiteindelijk werden er zes seizoenen gemaakt, in totaal 126 afleveringen. De laatste aflevering (die alle verhaallijnen tot een goed einde brengt) werd in november 2021 uitgezonden. In Nederland is de serie momenteel te bekijken via Netflix.

Leuk weetje: de adoptieouders van Kara worden gespeeld door Helen Slater en Dean Cain. Zij speelden eerder zelf ook Supergirl en Superman. Slater in de bovengenoemde Supergirl film uit 1984 en Cain in Lois & Clark: The New Adventures of Superman uit 1993.

Verder maakt Supergirl deel uit van het zogenaamde Arrowverse. Er zijn dan ook regelmatig crossovers met andere series uit het Arrowverse, zoals Legends of Tomorrow en The Flash.

Vergelijkbare serie: Smallville (2001).

Dvd

De serie is met Nederlandse ondertitels op dvd verkrijgbaar.

Links