Legends of Tomorrow (2016-heden)

"In the future my friends may not be heroes,
but if we succeed they will be remembered as legends."

Samenvatting

castHet verhaal gaat over de tijdreiziger Rip Hunter, die uit het jaar 2166 komt. In de toekomst blijkt de aarde te worden geregeerd door de gevaarlijke despoot Vandal Savage. Deze man is onsterfelijk en al vele duizenden jaren oud.

Na de moord op zijn vrouw en kind besluit Rip het verleden te veranderen, hoewel dit tegen de regels is. Hij steelt een tijdschip, de Waverider, met aan boord een kunstmatige intelligentie genaamd Gideon. Hiermee gaat hij terug in de tijd om Savage te stoppen.

Rip komt terecht in 2016. Vervolgens rekruteert hij een achtkoppig team dat hem bij zijn taak moet helpen. Alle teamleden hebben superkrachten of andere bijzondere vaardigheden (verkregen op uiteenlopende manieren) en hebben een verleden als held of juist als schurk. Samen reizen ze in iedere aflevering naar een andere tijd om daar de strijd aan te gaan met Savage en diens bondgenoten.

Verder krijgt het team te maken met Time Masters uit de toekomst, die de tijdlijn juist willen beschermen. Rip was vroeger zelf ook een Time Master, totdat hij niet langer machteloos wilde toezien hoe de mensheid door Savage werd afgeslacht. Nu hebben de Time Masters opdracht gegeven om Rip en zijn team te laten doden.

Serie Algemeen

Legends of Tomorrow is een serie van de Amerikaanse zender CW. De eerste aflevering ging in januari 2016 in première. Momenteel wordt alweer het vijfde seizoen uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Ook is er al groen licht gegeven voor een zesde seizoen, dat begin 2021 wordt verwacht.

De serie combineert verhalen en personages uit verschillende stripreeksen van uitgever DC Comics.

Tevens is Legends of Tomorrow een spin-off van de superhelden series Arrow en The Flash, die ook door CW worden uitgezonden. Deze series spelen zich af in hetzelfde fictionele universum en er zijn dan ook regelmatig onderlinge crossovers. Dit betekent dat Rips team grotendeels bestaat uit personages die eerder te zien waren in de andere series uit het Arrowverse. In Legends of Tomorrow worden de verwikkelingen rondom deze karakters voorzien van een stevige laag scifi.

Opvallend is dat de rol van Rip Hunter wordt gespeeld door de Britse acteur Arthur Darvil, beter bekend als de companion Rory uit Doctor Who (de moeder aller time travel series).

Links

3.6666666666667 1 1 1 1 1 3.67 (6 stemmen)
    Tags:
  • tijdreizen
  • superkrachten
  • actueel
  • 2010-2020