Legends of Tomorrow (2016-2022)

Samenvatting

castHet verhaal gaat over de tijdreiziger Rip Hunter, die uit het jaar 2166 komt. In de toekomst blijkt de aarde te worden geregeerd door de gevaarlijke despoot Vandal Savage. Deze man is onsterfelijk en al vele duizenden jaren oud.

Na de moord op zijn vrouw en kind besluit Rip het verleden te veranderen, hoewel dit tegen de regels is. Hij steelt een tijdschip, de Waverider, met aan boord een kunstmatige intelligentie genaamd Gideon. Hiermee gaat hij terug in de tijd om Savage te stoppen.

Rip komt terecht in 2016. Vervolgens rekruteert hij een achtkoppig team dat hem bij zijn taak moet helpen. Alle teamleden hebben superkrachten of andere bijzondere vaardigheden (verkregen op uiteenlopende manieren). Samen reizen ze in iedere aflevering naar een andere tijd om daar de strijd aan te gaan met Savage en diens bondgenoten.

Verder krijgt het team te maken met Time Masters uit de toekomst, die de tijdlijn juist willen beschermen. Rip was vroeger zelf ook een Time Master, totdat hij niet langer machteloos wilde toezien hoe de mensheid door Savage werd afgeslacht. Nu hebben de Time Masters opdracht gegeven om Rip en zijn team te laten doden.

Serie Algemeen

Legends of Tomorrow is een Amerikaanse serie. Het eerste seizoen ging in januari 2016 in première bij de zender The CW. Uiteindelijk werden er zeven seizoenen gemaakt, in totaal 110 afleveringen. Hierna volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in maart 2022 uitgezonden. In Nederland is de serie te bekijken via Netflix.

De serie combineert verhalen en personages uit verschillende stripreeksen van uitgever DC Comics. Tevens is Legends of Tomorrow een spin-off van de tv-series Arrow en The Flash, die ook door The CW werden uitgezonden. Deze series spelen zich af in hetzelfde fictionele universum en er waren dan ook regelmatig onderlinge crossovers.

De rol van Rip Hunter wordt overigens gespeeld door de Britse acteur Arthur Darvil, bekend als Rory uit Doctor Who (de moeder aller time travel series).

Dvd

De serie is met Nederlandse ondertitels op dvd verkrijgbaar.

Links