The Flash (2014-2023)

Samenvatting

Het verhaal gaat over Barry Allen, een forensisch onderzoeker uit de fictieve Amerikaanse stad Central City. Hij wordt geplaagd door een traumatische ervaring: hij was er als kind getuige van hoe zijn moeder werd vermoord. Later werd zijn vader hiervoor onterecht veroordeeld. Een zaak die Barry nog altijd bezighoudt.

Op een dag vindt er een explosie plaats in de gloednieuwe deeltjesversneller van STAR Labs. Dit ongeval veroorzaakt boven de stad een mysterieuze onweersbui bestaande uit donkere materie. Vervolgens wordt Barry getroffen door de bliksem - en raakt in een coma. Wanneer hij maanden later ontwaakt, blijkt hij genetische veranderingen te hebben ondergaan. Hierdoor beschikt hij ineens over superkrachten, zoals bovenmenselijke snelheid.

Barry is een zogenaamde 'meta-human' geworden. Al snel blijkt hij niet de enige te zijn. De mysterieuze onweersbui heeft ervoor gezorgd dat er in heel Central City nu meta-humans rond lopen. Helaas gebruiken de meesten hun krachten voor kwade doeleinden. Barry besluit daarom de misdaad te gaan bestrijden in de gedaante van een gemaskerde superheld genaamd The Flash.

In de daaropvolgende seizoenen krijgen The Flash en zijn bondgenoten het niet alleen te maken met andere meta-humans, maar ook met tegenstanders uit alternatieve realiteiten. Verder gebruikt Barry zijn krachten om terug in de tijd te reizen in een poging zijn moeder te redden, met verstrekkende gevolgen.

Serie Algemeen

The Flash is een Amerikaanse superheldenserie. Het verhaal is gebaseerd op de DC Comics over het gelijknamige personage. Overigens werd in 1990 ook al een tv-serie over The Flash gemaakt. Door een combinatie van tegenvallende kijkcijfers en hoge productiekosten werd die serie echter al na één seizoen stopgezet.

Het eerste seizoen van de nieuwe Flash ging in oktober 2014 in première bij de tv-zender The CW. Uiteindelijk werden er negen seizoenen gemaakt, in totaal 184 afleveringen. De laatste aflevering werd in mei 2023 uitgezonden.

The Flash maakt deel uit van het zogenaamde Arrowverse. Er waren dan ook regelmatig crossovers met andere series uit het Arrowverse, zoals Legends of Tomorrow en Supergirl.

Dvd

De serie is met Nederlandse ondertitels op dvd verkrijgbaar.

Links