The Tomorrow People (1973–1979)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een groep buitengewone mensen die samen de volgende stap vormen in de menselijke evolutie. Ze worden de Tomorrow People genoemd. Bij steeds meer schijnbaar normale jongeren openbaren zich plotseling bijzondere gaven, zoals telepathie of telekinese.

De hoofdpersonen hebben een geheime ondergrondse basis in Londen, van waaruit ze anderen helpen bij het ontwikkelen van hun gaven. Verder nemen ze het regelmatig op tegen buitenaardse vijanden en maken de personages gebruik van allerlei geavanceerde technologieën en gadgets, waaronder een supercomputer genaamd TIM. Ook bezoekt men buitenaardse planeten.

Serie Algemeen

The Tomorrow People was een Britse jeugdserie, bedacht door de producent Roger Price. De eerste aflevering werd in april 1973 uitgezonden door het commerciële ITV. Deze zender was destijds op zoek naar een tegenhanger voor het populaire Doctor Who van de concurrent BBC. Men zag bij ITV daarom een groot potentieel in het concept van Price.

Ondanks het beperkte budget (en de hierdoor kwalitatief matige special effects), bleek The Tomorrow People erg populair te zijn bij de doelgroep. Ondertussen begon Roger Price het interesse in zijn creatie te verliezen. (Zijn voorkeur ging namelijk uit naar comedy.) Hij was oorspronkelijk van plan om de serie in 1975, na afloop van het derde seizoen, te beëindigen.

ITV was echter meer dan tevreden met de kijkcijfers en dwong Price om door te gaan met de serie. Wel kwamen beide partijen overeen om minder afleveringen per seizoen te gaan produceren, waardoor Price meer tijd zou hebben om zich ook met andere projecten te gaan bezighouden.

Uiteindelijk telde The Tomorrow People acht seizoenen en 68 afleveringen. De laatste aflevering werd in februari 1979 uitgezonden.

De serie kwam ten einde door de steeds groter wordende problemen met het minimale budget. Bovendien was Price inmiddels naar Noord-Amerika verhuisd en men wilde de serie zonder hem niet meer voortzetten.

Hoorspelen

In de periode 2001-2007 werd het verhaal van The Tomorrow People voortgezet in de vorm van hoorspelen, die op cd werden uitgebracht. Verschillende acteurs uit de originele serie werkten mee aan dit project. Er werden vijf nieuwe seizoenen geproduceerd, in totaal 65 afleveringen. Deze cd's zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar.

Remakes

Er zijn tot op heden tweede remakes van de series gemaakt.

Eerste remake, 1992–1995

In de jaren 90 produceerde Roger Price zelf een remake, dit keer als een Amerikaans-Britse coproductie. De serie ging in november 1992 in première en werd o.a. in de VS uitgezonden door Nickelodeon.

Het verhaal was op veel punten anders. De remake had bijvoorbeeld een nieuwe, internationale cast. Het geheime hoofdkwartier van de hoofdpersonen bevond zich dit keer op een oud buitenaards ruimteschip in de Stille Oceaan. De vele gadgets uit de originele serie kwamen ook niet meer in het verhaal voor.

De remake werd niet zo goed ontvangen als de originele serie en bereikte ook nooit dezelfde populariteit. Roger Price gaf later in een interview toe de hele productie een teleurstellende ervaring te hebben gevonden. Zo kreeg hij van Nickelodeon geen toestemming om verwijzingen naar de originele serie in het script te verwerken. Na één seizoen besloot Price de remake vroegtijdig te verlaten, waarna anderen zijn werk overnamen. Uiteindelijk telde de serie drie seizoenen en in totaal 25 afleveringen, waarvan de laatste in maart 1995 werd uitgezonden.

Tweede remake, 2013-2014

In 2012 werd een nieuwe Amerikaanse versie aangekondigd: The Tomorrow People (2013-2014). Roger Price was niet meer betrokken bij dit project.

Dvd

De originele serie (1973-1979) en de eerste remake (1992–1995) zijn in Groot-Brittannië (Regio 2) op dvd uitgebracht.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)