The Tomorrow People (1973-1979)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een groep buitengewone jongeren die samen de volgende stap vormen in de menselijke evolutie. Ze worden de Tomorrow People genoemd. Bij steeds meer jongeren openbaren zich plotseling bijzondere gaven, zoals telepathie, teleportatie of telekinese.

De hoofdpersonen hebben een geheime ondergrondse basis in Londen, van waaruit ze anderen helpen bij het ontwikkelen van hun gaven. De Tomorrow People proberen hun bestaan voor de buitenwereld zo veel mogelijk verborgen te houden, uit angst dat anderen hun krachten willen misbruiken.

Ondertussen moeten ze het regelmatig opnemen tegen allerlei (buitenaardse) tegenstanders. Verder maken de personages gebruik van geavanceerde technologieën en gadgets, waaronder een supercomputer genaamd TIM. Ook bezoekt men buitenaardse planeten.

Serie Algemeen

The Tomorrow People is een Britse jeugdserie. Het verhaal werd bedacht door de producent Roger Price. Het eerste seizoen ging in april 1973 in première bij de commerciële zender ITV. De zenderleiding was destijds op zoek naar een tegenhanger van het populaire Doctor Who van concurrent BBC.

Ondanks het beperkte budget (en de hierdoor kwalitatief matige special effects), bleek The Tomorrow People erg populair te zijn bij de doelgroep. Desondanks was Roger Price oorspronkelijk van plan om de serie in 1975, na afloop van het derde seizoen, te beëindigen.

ITV was echter meer dan tevreden met de kijkcijfers en dwong Price om door te gaan met het programma. Wel kwamen beide partijen overeen om minder afleveringen per seizoen te gaan produceren, waardoor Price meer tijd zou hebben voor andere projecten. Uiteindelijk werden er acht seizoenen gemaakt, in totaal 68 afleveringen. De laatste aflevering werd in februari 1979 uitgezonden.

Er werden later nog twee remakes gemaakt. De eerste was een Britse serie afkomstig van Roger Price zelf: The Tomorrow People (1992-1995). De tweede remake was een Amerikaanse productie: The Tomorrow People (2013-2014). Price was echter niet meer betrokken bij deze laatste serie.

Dvd

De serie is in Groot-Brittannië op dvd uitgebracht.

Links