The Tomorrow People (1992-1995)

Gebaseerd op The Tomorrow People (1973–1979).

Samenvatting

Het verhaal gaat over een groep buitengewone jongeren afkomstig uit verschillende landen. Samen vormen ze de volgende stap in de menselijke evolutie, de zogenaamde Tomorrow People. Bij steeds meer jongeren openbaren zich plotseling bijzondere gaven, zoals telepathie, teleportatie of telekinese. Hierdoor worden ze het doelwit van de autoriteiten. Voor de buitenwereld proberen de Tomorrow People hun bestaan daarom verborgen te houden.

De hoofdpersonen hebben een geheim hoofdkwartier op een oud buitenaards ruimteschip in de Stille Oceaan, van waaruit ze de mensheid beschermen tegen allerlei gevaren. Ondertussen krijgen ze steeds weer te maken met gevaarlijke tegenstanders, die de krachten van de jongeren voor hun eigen duistere doeleinden willen gebruiken.

Anders dan in de originele serie hebben de personages geen handige gadgets meer, maar maken ze voornamelijk gebruik van hun superkrachten.

Serie Algemeen

The Tomorrow People is een Britse jeugdserie. Het programma was een remake van de gelijknamige serie uit 1973–1979, met een nieuw verhaal en compleet nieuwe personages. Om de productie ook aan buitenlandse zenders te kunnen verkopen werd een internationale cast ingehuurd, bestaande uit Britse, Canadese, Amerikaanse en Australische acteurs.

Producent Roger Price, de bedenker van de originele serie, werkte ook aan deze remake mee. Later onthulde hij in een interview dit een teleurstellende ervaring te hebben gevonden. Zo mocht hij bijvoorbeeld in het verhaal geen verwijzingen maken naar de originele serie. Daarom besloot Price de productie na één seizoen vroegtijdig te verlaten, waarna anderen zijn werk overnamen.

Het eerste seizoen ging in november 1992 in première bij de zender ITV. In Noord-Amerika werd de serie uitgezonden door Nickelodeon. De remake werd echter niet zo goed ontvangen als de originele serie en bereikte ook nooit dezelfde populariteit. Uiteindelijk werden er drie seizoenen gemaakt, in totaal 25 afleveringen. De laatste aflevering werd in maart 1995 uitgezonden.

Vergelijkbare series: The Tomorrow People (1973–1979) en The Tomorrow People (2013-2014).

Dvd

De serie is in Groot-Brittannië op dvd uitgebracht.

Links