The Tribe (1999-2003)

Samenvatting

Het verhaal speelt in een toekomstige wereld waarin alle volwassenen zijn overleden door een mysterieus virus. Kinderen en tieners blijken immuun te zijn en blijven hierdoor alleen achter. Ze moeten nu zelfstandig proberen te overleven in een nieuwe wereld.

Al snel organiseert de jeugd zich in verschillende stammen (“Tribes”), die ieder hun eigen subcultuur en bijbehorende tatoeages hebben. De meeste Tribes zijn gevaarlijk en leven in anarchie. Een groepering genaamd "Mallrats" zweert het geweld echter af. (De groep woont in een verlaten winkelcentrum, de Mall, vandaar de naam.) De leden van deze stam proberen een vreedzame, fatsoenlijke samenleving op te bouwen. Uiteraard is dit geen gemakkelijke taak.

Op de achtergrond loert constant het gevaar van rivaliserende Tribes. Ondertussen moet men een oplossing vinden voor allerlei praktische problemen, zoals het verkrijgen van voedsel en schoon water. Ook spelen er typische tienerproblemen, zoals ruzies en verliefdheid. Bovendien kan het virus ieder moment terugkeren.

Serie Algemeen

The Tribe is een post-apocalyptische jeugdserie, die werd uitgezonden door het Britse Channel 5. De opnames vonden echter plaats in Nieuw-Zeeland. Ook de meeste acteurs waren afkomstig uit Nieuw-Zeeland.

De première was in april 1999. De serie was destijds redelijk succesvol en was later ook in Nederland te zien. Uiteindelijk werden er vijf seizoenen gemaakt, in totaal 260 afleveringen. The Tribe werd bewust beëindigd, omdat de acteurs (en dus de personages) steeds ouder werden. De makers wilden het uitgangspunt van de serie in ere houden. De laatste aflevering werd in september 2003 uitgezonden.

In 2005 werd nog geprobeerd om het verhaal van The Tribe voort te zetten met een spin-off: The New Tomorrow. Deze serie was gericht op een jonger publiek en volgt een andere, iets jongere Tribe. De spin-off was echter geen succes en werd na één seizoen weer stopgezet.

Vergelijkbare series: 2030 CE (2002), Between (2015) en The Sparticle Mystery (2011).

Links