Between (2015-2016)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in het dorp Pretty Lake. Binnen korte tijd komen hier alle volwassenen om het leven door een mysterieus virus. De enige overlevenden zijn kinderen en jongeren onder de 21 jaar.

Vervolgens wordt het hele gebied rond Pretty Lake volledig van de buitenwereld afgesloten en door de regering in quarantaine geplaatst. De dorpsjeugd blijft alleen achter en moet nu zichzelf zien te redden. Al snel breekt er een machtsstrijd uit.

Centraal staat het zwangere tienermeisje Wiley Day, de dochter van de plaatselijke dominee.

Serie Algemeen

Between is een van oorsprong Canadese serie, die in mei 2015 in première ging. Het project was een coproductie tussen streamingdienst Netflix en de Canadese tv-zender City. Ook in Nederland en België is de serie via Netflix te volgen. De recensenten oordeelden echter niet erg positief over Between.

Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen. Parallel aan de tv-uitzendingen is er ook een webserie genaamd Between Video Yearbook, waarin de kijker meer te weten komt over de personages uit de tv-serie.

Het tweede seizoen (ook bestaande uit zes afleveringen) werd in de zomer van 2016 uitgezonden. De laatste aflevering was in augustus 2016 te zien.

Overigens is het verhaal van Between niet bepaald origineel. Zo hebben eerdere series zoals Jeremiah, 2030 CE en The Tribe hetzelfde uitgangspunt.

Trailer

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
    Tags:
  • Netflix
  • Canada
  • 2010-2020
  • virus