The Sparticle Mystery (2011-2015)

Samenvatting

Het verhaal begint met de mysterieuze verdwijning van alle volwassenen ter wereld. De enigen die achterblijven zijn kinderen onder de 15 jaar. Dit blijkt het gevolg te zijn van een geheim experiment, het Sparticle Project. Dit vond plaats in een deeltjesversneller in Engeland. Wetenschappers wilden hier het bestaan van parallelle dimensies bewijzen. Het experiment ging echter verkeerd en hierdoor verdwenen alle volwassenen in een parallel universum.

De serie volgt een groep Britse kinderen, die nu moeten zien te overleven zonder hun ouders. Dit lukt alleen door samen te werken. Bovendien is er geen telefoon of politie meer. Later valt ook de elektriciteit uit. Hoewel sommigen het best leuk vinden om eindelijk van hun ouders af te zijn, is één ding duidelijk: iemand moet de volwassenen gaan redden.

Al snel besluit de groep zich op te splitsen. Een deel van hen blijft achter in een hotel (de "Ranchers"), terwijl de rest op zoek gaat naar de waarheid over het Sparticle Project (de "Questers"). Ze reizen in een politiebus door het land en komen onderweg ook andere jongeren tegen. De Questers volgen tijdens hun tocht de aanwijzingen die werden achtergelaten door een wetenschapper die aan het Sparticle Project werkte: Dora.

Ondertussen beleven de personages allerlei avonturen. Verder blijken een aantal van hen bijzondere krachten te hebben.

Serie Algemeen

The Sparticle Mystery is een Britse jeugdserie, die werd uitgezonden door het kinderkanaal van de BBC. De serie ging in februari 2011 in première en bleek al snel erg populair te zijn bij de doelgroep. Uiteindelijk werden er drie seizoenen gemaakt, in totaal 36 afleveringen. De laatste aflevering, die in maart 2015 werd uitgezonden, brengt het verhaal tot een goed einde.

Vergelijkbare serie: The Tribe (1999-2003).

Links