Starhyke (2008)

Samenvatting

In het jaar 3034 is de mensheid een gevaarlijk, kil en emotieloos ras geworden. Alle gevoelens worden kunstmatig onderdrukt. Verder wordt iedere alien die men in het universum tegenkomt zonder genade gedood. Inmiddels staat de mensheid op het punt om één van de laatste nog overgebleven buitenaardse rassen compleet uit te roeien.

Deze aliens, de Reptids, zetten echter een tegenaanval in. Ze sturen een schip terug in de tijd met als doel de geschiedenis te veranderen. Het aardse oorlogsschip Nemesis krijgt de opdracht om de Reptids tegen te houden. Captain Belinda Blowhard en haar bemanning reizen vervolgens ook terug in de tijd. Ze komen terecht aan het begin van de 21ste eeuw.

De missie blijkt al snel moeilijker te zijn dan verwacht. De Reptids hebben namelijk aan boord van de Nemesis een geavanceerd wapen laten afgaan. De emoties van de bemanning keren hierdoor weer terug. Ineens krijgen Blowhard en haar collega's te maken met allerlei gevoelens die hen totaal onbekend zijn. Dit leidt uiteraard tot vele (met name seksuele) uitspattingen. Zal het de bemanning in deze toestand nog lukken om de Reptids te verslaan?

Serie Algemeen

Starhyke is een Britse SF comedy. Het project kende een moeilijke geschiedenis. Er werden in totaal zes afleveringen gemaakt met een klein budget. De opnamen vonden plaats in 2004, maar door financiële problemen kon de postproductie pas jaren later worden afgerond.

Ondertussen probeerden de producenten hun serie aan een Britse tv-zender te verkopen, tevergeefs. In november 2008 werd de serie daarom aan de Britse pers voorgesteld tijdens een speciale voorvertoning in een bioscoop in Bristol. Na deze bescheiden première werden in 2009 alle afleveringen op dvd uitgebracht. Uiteindelijk werd Starhyke pas in 2011 alsnog op de Britse televisie uitgezonden, door de digitale zender Showcase TV.

De serie vormt voornamelijk een parodie op Star Trek en is daardoor vergelijkbaar met andere Britse comedy’s zoals Red Dwarf of Hyperdrive. Starhyke werd echter heel wat slechter ontvangen. De hoofdrol werd overigens gespeeld door Claudia Christian (Babylon 5).

Trailer

Links