Hyperdrive (2006-2007)

Samenvatting

Het verhaal speelt in 2151. De bemanning van het ruimteschip HMS Camden Lock, onderdeel van de Space Force, is erop uit gestuurd om de belangen van het Britse koninkrijk in de ruimte te verdedigen. Ook hebben ze de ondankbare taak om buitenaardse beschavingen ervan te overtuigen al hun zaken in Groot-Brittannië te komen doen. Temidden van andere concurrerende Aardse naties en vele buitenaardse rassen is dit voor de nutteloze bemanning echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Baas aan boord van de Camden Lock is de idealistische Commandant Mike Henderson, een man met meer ego dan talent. Verder is hij ervan overtuigd dat de bevelen die hij van zijn bazen krijgt 'optioneel' zijn. Zijn eerste officier is York, een briljante wetenschapper, maar wel een moorddadige psychopaat. Hij is van mening dat bij de eigenlijke baas aan boord zou moeten zijn, omdat hij Henderson als commandant te soft vindt.

Ook de overige crewleden zijn bepaald geen heldere lichten. Verbindingsofficier Teal, een vrouw met alles behalve diplomatieke vaardigheden. Boordwerktuigkundige Jeffers, wiens favoriete muziek een buitenaards lied is dat 'Kill the Humans' heet.

Navigator Vine, een man die overal bang voor is, inclusief zichzelf, maar vreemd genoeg niet voor spinnen. Pilote Sandstrom, die werd 'opgewaardeerd' tot supermens met bijzondere vaardigheden - sociale vaardigheden horen daar echter niet bij. Al deze wereldvreemde karakters staan uiteraard garant voor problemen in overvloed.

Serie Algemeen

Hyperdrive is een serie van in totaal 12 afleveringen, die in januari 2006 zijn debuut maakte op BBC2. De oorspronkelijke naam van het project was overigens Full Power. Het is een komische sciencefiction reeks in de lijn van Red Dwarf. Hyperdrive kent soortgelijke absurde karakters en verhalen, maar was door de makers niet bedoeld als een kopie van de eerder genoemde serie.

De kritieken voor het eerste seizoen waren echter niet bijster positief, aangezien de serie door velen toch als een slap aftreksel van Red Dwarf werd ervaren. Ook de kijkcijfers vielen tegen. Toch werd door de BBC al snel besloten tot een tweede seizoen.

Een derde seizoen is er echter nooit meer gekomen. Volgens de makers van Hyperdrive was de BBC weliswaar enthousiast over de serie, maar waren de kijkcijfers niet hoog genoeg om de hoge productiekosten te rechtvaardigen. De serie werd na twee seizoenen stopgezet. De laatste aflevering werd in augustus 2007 uitgezonden.

dvd

In 2007 werd in Groot-Brittannië een dvd set uitgebracht met daarop alle 12 afleveringen van seizoen 1 en 2. Op de schijfjes zijn ook vele extra's te vinden, zoals video dagboeken, audiocommentaren en deleted scenes.

Links

3 1 1 1 1 1 3.00 (1 stem)