Hyperdrive (2006-2007)

Samenvatting

Het verhaal speelt in 2151. Centraal staat de bemanning van het ruimteschip HMS Camden Lock, onderdeel van de Space Force. Ze zijn erop uit gestuurd om de belangen van het Britse koninkrijk in de ruimte te behartigen. Ze hebben de ondankbare taak buitenaardse beschavingen ervan te overtuigen al hun zaken in Groot-Brittannië te komen doen. Te midden van concurrerende Aardse naties en talloze buitenaardse volkeren is dit voor de nutteloze bemanning echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Baas aan boord is de idealistische Commandant Mike Henderson, een man met meer ego dan talent. Verder is hij ervan overtuigd dat de bevelen die hij van zijn bazen krijgt 'optioneel' zijn. Zijn eerste officier is York, een briljante wetenschapper, maar wel een moorddadige psychopaat. Hij is van mening dat bij de eigenlijke baas aan boord zou moeten zijn, omdat hij Henderson te soft vindt.

Ook de overige crewleden zijn bepaald geen heldere lichten. Al deze wereldvreemde karakters staan uiteraard garant voor problemen in overvloed.

Serie Algemeen

Hyperdrive is een Britse serie. Het is een komische sciencefiction reeks in de lijn van Red Dwarf. Hyperdrive kent soortgelijke absurde karakters en verhalen, maar was door de makers naar eigen zeggen niet bedoeld als een kopie.

Het eerste seizoen ging in januari 2006 in première bij de BBC. Uiteindelijk werden er twee seizoen gemaakt, 12 afleveringen in totaal. Hierna volgde de stopzetting. De kijkcijfers vielen tegen en ook de kritieken waren niet erg positief, aangezien de serie door velen als een slap aftreksel van Red Dwarf werd ervaren. De laatste aflevering werd in augustus 2007 uitgezonden.

De hoofdrol wordt overigens gespeeld acteur Nick Frost (Shaun of the Dead, Hot Fuzz).

Dvd

In 2007 werd de complete serie in Groot-Brittannië op dvd uitgebracht.

Links