Soulmates (2020)

Samenvatting

De serie is een anthologie, wat betekent dat in iedere aflevering nieuwe personages centraal staan. Het verhaal speelt zo'n 15 jaar in de toekomst. Wetenschappers hebben een test uitgevonden waarmee je met een nauwkeurigheid van 100% jouw ideale partner kunt vinden. Een revolutionaire techniek met een enorme impact.

Gevolgd worden uiteenlopende koppels, die ieder op hun eigen manier te maken krijgen met de gevolgen hiervan. Er blijken namelijk ook schaduwkanten te zijn: zelfs 'ware liefde' is geen garantie voor geluk. En wat als je huidige partner volgens de testuitslag niet je ideale partner blijkt te zijn? Bovendien zijn er ook mensen die er juist bewust voor kiezen om niet op zoek te gaan naar hun zielsverwant.

Serie Algemeen

Soulmates is een Amerikaanse serie. Het verhaal werd bedacht door de schrijver en producent William Bridges (Black Mirror, Stranger Things).

Het eerste seizoen (bestaande uit zes afleveringen) ging in oktober 2020 in première bij de zender AMC. Voorafgaand aan de première werd door de zender ook meteen groen licht gegeven voor een tweede seizoen. Vervolgens werd er echter jarenlang niets meer van het programma vernomen. Uiteindelijk werd in februari 2023 bekend gemaakt dat de serie inmiddels door AMC was stopgezet. De reden hiervoor zou tegenvallend succes, maar ook bezuinigingen bij de zender zijn geweest.

Vergelijkbare series: Osmosis (2019) en The One (2021).

Trailer

 

Links