The One (2021)

Samenvatting

Het verhaal speelt in de nabije toekomst. Centraal staat een ambitieuze wetenschapper en zakenvrouw genaamd Rebecca Webb. Ze is de oprichter van een succesvol techbedrijf dat een revolutionaire nieuwe datingservice heeft ontwikkeld. Door middel van een DNA test kunnen gebruikers hun perfecte partner vinden waarmee ze 100% genetisch compatibel zijn.

Dat klinkt mooi, maar al snel wordt duidelijk dat deze uitvinding ook schaduwkanten heeft. Zelfs 'ware liefde' blijkt namelijk geen garantie voor geluk te zijn. Er worden verschillende koppels geïntroduceerd die ieder op hun eigen manier worstelen met dit dilemma.

Ondertussen blijkt Rebecca een duister verleden te hebben, dat ze koste wat kost geheim wil houden. Dit heeft alles te maken met een mysterieuze moordzaak.

Serie Algemeen

The One is een Britse serie. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur John Marrs. Er bestaan echter grote verschillen tussen het originele boek en deze verfilming.

De serie bestaat uit één seizoen van acht afleveringen, die in maart 2021 wereldwijd in première zijn gegaan bij Netflix. De productie was handen van Howard Overman (War of the Worlds, Future Man). Er lijken momenteel geen plannen te zijn voor een tweede seizoen.

Vergelijkbare series: Osmosis (2019) en Soulmates (2020).

Trailer

 

Links