Rugal (2020)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de Zuid-Koreaanse Kang Ki-beom. Hij is rechercheur en doet onderzoek naar het gevaarlijke misdaadsyndicaat Argos. Op een dag laten de criminelen als vergelding zijn echtgenote vermoorden. Ki-beom zelf wordt in elkaar geslagen door gemaskerde mannen, die hem zodanig toetakelen dat hij blind wordt.

Vervolgens wordt hij gerekruteerd door de veiligheidsdienst NIS, die een geheime taakgroep genaamd Rugal blijkt te hebben. Alle teamleden hebben geavanceerde biotech implantaten en ledematen, waardoor ze over allerlei bijzondere krachten beschikken.

Ook Ki-beom krijgt twee nieuwe hightech oogimplantaten, waarmee hij weer kan zien (en zelfs meer dan dat). Hij wil nu wraak nemen voor alles wat hem is aangedaan. Samen met zijn nieuwe teamgenoten gaat Ki-beom de strijd aan met Argos.

Serie Algemeen

Rugal is een Zuid-Koreaanse serie. Het verhaal is gebaseerd op een gelijknamige webcartoon uit 2016. De serie bestaat uit 16 afleveringen, die in maart 2020 in première zijn gegaan op de Koreaans televisie. In Nederland is Rugal te bekijken via Netflix.

De serie is overigens vrij duister te noemen en is daardoor met name geschikt voor een volwassen publiek.

Vergelijkbare seriesThe Six Million Dollar Man (1973-1978), The Bionic Woman (1976-1978) en Bionic Woman (2007).

Links