Bionic Woman (2007)

Gebaseerd op The Bionic Woman (1976-1978).

Samenvatting

Het verhaal gaat over Jaime Sommers uit San Francisco. Op een dag krijgt ze een ernstig auto-ongeluk dat haar bijna fataal wordt. Gelukkig kan haar leven worden gered door een bijzondere operatie, uitgevoerd door haar vriend Dr. Will Anthros. Will blijkt als chirurg te werken voor de mysterieuze Berkut Group, die in het geheim experimenteert met geavanceerde technologieën.

Tijdens een gigantisch dure operatie (die zo'n 50 miljoen dollar kost) krijgt Jaime allerlei hypermoderne bionische onderdelen geïmplanteerd: nieuwe benen, een nieuwe rechterarm en ook een bionisch oor en oog. Verder krijgt ze nanotechnologie geïnjecteerd, waardoor haar immuunsysteem wordt versterkt en haar lichaam zichzelf snel kan regenereren.

Hierna blijkt Jaime ineens over superkrachten te beschikken. In eerste instantie heeft ze veel moeite om haar nieuwe bestaan te accepteren. Jaime realiseert zich echter dat ze haar bionische krachten voor het goede doel kan inzetten. Ze gaat voor de Berkut Group werken als geheim agente en moet voor hen allerlei gevaarlijke klussen uitvoeren.

Al snel dient zich een gevaarlijke tegenstander aan: Sarah Corvus, de allereerste ‘bionische vrouw’. Ze liet zich in 2003 vrijwillig opereren door de Berkut Group, maar het experiment ging mis. Sarah draaide door en vermoordde meerdere mensen. Nu lijkt ze haar zinnen te hebben gezet op Jaime. Wat voor snode plannen heeft Sarah?

Serie Algemeen

Bionic Woman is een Amerikaanse serie. Het gaat om een remake van de klassieker The Bionic Woman (1976-1978). De productie was in handen van David Eick (Battlestar Galactica).

Deze nieuwe serie heeft weinig overeenkomsten met het origineel. Alleen de naam is hetzelfde gebleven (hoewel ‘the’ uit de titel is verdwenen). Het verhaal is compleet anders en in vergelijking ook vrij duister. De cast en crew van de oorspronkelijke serie waren ook niet betrokken bij de productie van de remake.

De eerste aflevering ging in september 2007 in première bij de zender NBC. Uiteindelijk was de serie geen succes. De recensies waren slecht en ook de kijkcijfers vielen tegen. Na slechts acht afleveringen volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in november 2007 uitgezonden.

In de cast valt vooral de aanwezigheid van actrice Katee Sackhoff op. Ze speelt hier Sarah Corvus, maar bij SF fans is ze natuurlijk vooral bekend als Starbuck uit Battlestar Galactica.

Dvd

De complete serie is met Nederlandse ondertitels op dvd verkrijgbaar.

Links