Revolution (2012-2014)

Samenvatting

Op een dag valt om mysterieuze reden wereldwijd alle elektriciteit uit. Hierdoor zijn alle elektrische apparaten nutteloos geworden. Computers zijn onbruikbaar, vliegtuigen vallen uit de lucht, ziekenhuizen functioneren niet meer en iets vanzelfsprekends als straatverlichting behoort ook tot het verleden. Iedereen is nu op zichzelf aangewezen. Door een gebrek aan moderne communicatiemiddelen is het onmogelijk vast te stellen hoe dit alles heeft kunnen gebeuren.

Het verhaal speelt zich 15 jaar later af. Het leven is inmiddels teruggebracht naar hoe het was voor de industriële revolutie. Zonder een centrale overheid heerst in Noord-Amerika de anarchie. Gevaarlijke milities hebben de macht. Op een dag wordt de vader van een jonge vrouw genaamd Charlie Matheson vermoord. Nu moet ze samen met haar broer Danny proberen te overleven.

Charlie's vader Ben blijkt betrokken te zijn geweest bij het uitvallen van de elektriciteit. Dit zet zijn dochter aan tot een zoektocht naar de waarheid. Als plotseling ook haar broer wordt ontvoerd sluit Charlie zich aan bij een groep van overlevenden. Onder hen is ook haar oom Miles, een oud-marinier die ze al lange tijd niet meer heeft gezien. Samen proberen ze Danny te redden en de gewelddadige milities voor altijd te stoppen.

Serie Algemeen

Revolution is een post-apocalyptische serie van de Amerikaanse zender NBC. Het verhaal werd bedacht door Eric Kripke (Timeless).

De eerste aflevering ging in september 2012 in première. De serie werd overigens met gemengde reacties ontvangen. Zo zien alle hoofdpersonages er bijvoorbeeld netjes verzorgd uit en dragen ze mooie, schone kleren, wat niet echt de indruk wekt dat ze uit een post-apocalyptische samenleving komen. Uiteindelijk werd de serie na twee seizoenen stopgezet. In totaal werden er 42 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in mei 2014 werd uitgezonden.

De hoofdrol is weggelegd voor de Canadese actrice Tracy Spiridakos. Charlie's oom wordt gespeeld door Billy Burke, bekend uit de Twilight Saga. Verdere rollen zijn er onder meer voor Giancarlo Esposito (The Mandalorian) en Elizabeth Mitchell (Lost).

Blu-ray en dvd

Seizoen één en twee zijn met Nederlandse ondertitels op dvd en Blu-ray verkrijgbaar.

Links