Revolution (2012-2014)

"We lived in an electric world. We relied on it for everything. And then the power went out. Everything stopped working. We weren't prepared. Fear and confusion led to panic. The lucky ones made it out of the cities. The government collapsed. Militias took over, controlling the food supply and stockpiling weapons. We still don't know why the power went out. But we're hopeful someone will come and light the way."

Samenvatting

Op een dag valt door een onbekende samenloop van omstandigheden wereldwijd alle elektriciteit uit. Hierdoor zijn alle elektrische apparaten nutteloos geworden.

Computers zijn onbruikbaar, vliegtuigen vallen uit de lucht, ziekenhuizen functioneren niet meer en iets vanzelfsprekends als straatverlichting behoort ook tot het verleden. Iedereen is nu op zichzelf aangewezen. Door het gebrek aan moderne communicatie is het ook onmogelijk om vast te stellen hoe dit alles heeft kunnen gebeuren.

Het verhaal speelt zich 15 jaar later af. Het leven is inmiddels teruggebracht naar hoe het was voor de industriële revolutie. Zonder een centrale overheid heerst de anarchie. Wanneer de vader van de jonge vrouw Charlie Matheson wordt vermoord door een militante organisatie, moet zij zich samen met haar broer Danny staande zien te houden.

Het blijkt dat Charlie's vader op de één of andere manier betrokken was bij het uitvallen van de elektriciteit. Dit zet zijn dochter aan tot een zoektocht naar de waarheid, in de hoop tot een betere toekomst te kunnen komen.

Als plotseling ook haar broer wordt ontvoerd door dezelfde militante organisatie, sluit ze zich aan bij een groep van overlevenden. Onder hen is ook haar oom Miles, een oud-marinier die ze al een lange tijd niet meer heeft gezien. Samen proberen ze Danny te redden en de gewelddadige militie voor eens en altijd uit te schakelen.

Serie Algemeen

Revolution is een post-apocalyptische serie van de Amerikaanse zender NBC. De serie werd bedacht door Eric Kripke (Timeless) en werd geproduceerd door 'Bad Robot', het productiebedrijf van J.J. Abrams (Super 8, Star Trek).

De hoofdrol is weggelegd voor de Canadese actrice Tracy Spiridakos, die Charlie Matheson vertolkt. Charlie's oom wordt gespeeld door de Amerikaanse Billy Burke, bekend uit de Twilight Saga. Verdere rollen zijn er onder meer voor Giancarlo Esposito (Breaking Bad) en Elizabeth Mitchell (Lost).

De eerste aflevering van Revolution werd uitgezonden in september 2012. De serie werd overigens met gemengde reacties ontvangen. Zo zien alle hoofdpersonages er bijvoorbeeld netjes verzorgd uit en dragen ze mooie, schone kleren, wat niet echt de indruk wekt dat ze uit een post-apocalyptische samenleving komen.

Uiteindelijk werd de serie na twee seizoenen stopgezet. In totaal telde Revolution 42 afleveringen, waarvan de laatste in mei 2014 werd uitgezonden.

Blu-ray en dvd

Seizoen één en twee zijn met Nederlandse ondertitels op dvd en Blu-ray verkrijgbaar.

Links

3 1 1 1 1 1 3.00 (1 stem)
    Tags:
  • post-apocalyptisch
  • 2010-2020