Timeless (2016-2018)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een mysterieuze crimineel genaamd Garcia Flynn. Hij steelt een geavanceerde tijdmachine en reist met een aantal handlangers terug naar het verleden. Flynn wil namelijk de Amerikaanse geschiedenis veranderen om het land te vernietigen.

Vervolgens krijgt een speciaal team de geheime opdracht om hem achterna te reizen. Het gaat om een geschiedenis professor, een militair en een wetenschapper. Samen moeten ze de tijdlijn beschermen en de gevaarlijke Flynn stoppen.

Serie Algemeen

Timeless is een serie van de Amerikaanse zender NBC. Het project kende een moeilijke geschiedenis. Het eerste seizoen ging in oktober 2016 in première. De kijkcijfers vielen echter tegen, waarna Timeless in 2017 werd stopgezet. Dit nieuws zorgde bij de fans voor een storm van protest. Hierdoor veranderde NBC van gedachten: de stopzetting werd ongedaan gemaakt.

Het tweede seizoen werd vervolgens in het voorjaar van 2018 uitgezonden. Helaas werd al snel duidelijk dat de kijkcijfers nog steeds tegenvielen, waarna Timeless opnieuw werd stopgezet. Weer waren er protesten van fans. NBC besloot om ter afsluiting van de serie nog een tweedelige special te maken, waarin alle verhaallijnen tot een goed einde worden gebracht. Hierna kwam Timeless definitief ten einde. Uiteindelijk werden er in totaal 28 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in december 2018 op de Amerikaanse televisie werd uitgezonden.

Overigens wordt de rol van Garcia Flynn gespeeld door Goran Visnjic, bekend uit Extant en de ziekenhuisserie ER.

Rechtszaak

In 2016 diende het productiebedrijf van de Spaanse tijdreis serie El ministerio del tiempo (The Ministry of Time) een aanklacht in tegen de makers van Timeless. Volgens de klacht zouden de Amerikanen het concept van El ministerio del tiempo hebben gestolen.

Link