Timeless (2016-2018)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een mysterieuze crimineel genaamd Garcia Flynn. Hij steelt een geavanceerde tijdmachine en reist met een aantal handlangers terug naar het verleden. Flynn wil namelijk de Amerikaanse geschiedenis veranderen om het land te vernietigen.

Vervolgens krijgt een speciaal team de geheime opdracht om hem achterna te reizen. Het gaat om een geschiedenis professor, een militair en een wetenschapper. Samen moeten ze de tijdlijn beschermen en de gevaarlijke Flynn stoppen.

Serie Algemeen

Timeless is een serie van de Amerikaanse zender NBC. Het project werd bedacht door Eric Kripke, die eerder ook de series Smallville en Revolution maakte. De makers van Timeless lieten zich naar verluidt inspireren door andere tijdreis verhalen als Back to the Future en Quantum Leap.

Het eerste seizoen ging in oktober 2016 in première. In mei 2017 liet NBC weten Timeless te willen stopzetten wegens tegenvallende kijkcijfers. De fans waren uiteraard teleurgesteld en dit nieuws zorgde voor een storm van protest. Enkele dagen later veranderde de zender ineens van gedachten en maakte bekend dat er alsnog een nieuw seizoen zou gaan komen.

Dit tweede seizoen werd vervolgens in het voorjaar van 2018 uitgezonden. Helaas werd al snel duidelijk dat de kijkcijfers opnieuw tegenvielen. In juni 2018 werd Timeless daarom voor een tweede keer stopgezet door NBC. Na nieuwe protesten van fans werd later besloten om ter afsluiting alsnog een tweedelige special te maken, waarin alle verhaallijnen tot een goed einde worden gebracht.

Uiteindelijk werden er in totaal 28 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in december 2018 op de Amerikaanse televisie werd uitgezonden.

Overigens wordt de rol van Garcia Flynn gespeeld door Goran Visnjic, bekend uit Extant en de ziekenhuisserie ER.

Rechtszaak

In september 2016 diende het productiebedrijf van de Spaanse tijdreis serie El ministerio del tiempo (The Ministry of Time) een aanklacht in tegen de makers van Timeless. Volgens de klacht zouden de Amerikanen het concept van El ministerio del tiempo hebben gestolen.

Link

4.1666666666667 1 1 1 1 1 4.17 (12 stemmen)