Extant (2014-2015)

I went to space on a 13-month solo mission.
I didn't come home alone.

Samenvatting

Het verhaal gaat over de astronaute Molly Woods, die net een jaar alleen in de ruimte heeft doorgebracht op het ruimtestation Seraphim. Molly is getrouwd met John, een ingenieur die een prototype van een geavanceerde androïde (een "humanich") heeft gebouwd. Deze heeft het uiterlijk van een kleine lieve jongen. John ziet de androïde als zijn zoon en noemt hem Ethan.

Na afloop van haar missie keert Molly terug naar haar gezin. Dit leidt tot een aantal opmerkelijke gebeurtenissen. Ze blijkt tijdens haar solomissie namelijk op mysterieuze wijze zwanger te zijn geraakt, hoewel ze voorheen onvruchtbaar was. Hoe is dit mogelijk? Molly kan zich alleen herinneren dat ze tijdens haar missie een onverklaarbare ontmoeting had met een overleden ex-vriend.

In het eerste seizoen staat dit mysterie centraal. In het tweede seizoen slaat het verhaal echter een nieuwe richting in. De humanichs blijken namelijk een groot gevaar te zijn voor de mensheid.

Serie Algemeen

Extant is een Amerikaanse serie, geproduceerd door het productiebedrijf van Steven Spielberg. De hoofdrol wordt gespeeld door filmactrice Halle Berry, die hier voor het eerst sinds lange tijd weer in een tv-serie was te zien.

De eerste aflevering ging in juli 2014 in première bij de zender CBS. In eerste instantie werd de serie erg positief ontvangen. Toch besloot CBS de serie uiteindelijk na twee seizoenen stop te zetten. Dit kwam o.a. door de kijkcijfers, die in het tweede seizoen niet meer aan de verwachtingen van de zender voldeden. In totaal telt Extant 26 afleveringen, waarvan de laatste in september 2015 werd uitgezonden.

Dvd

De complete serie is met Nederlandse ondertitels uitgebracht op dvd.

Links