Primeval: New World (2012-2013)

Canadese spin-off van de originele Britse serie (2007-2011).

Samenvatting

Het verhaal is deels gelijk aan de Britse serie. We volgen een team dat onderzoek doet naar mysterieuze tijdscheuren (“anomalieën”) die steeds op verschillende plaatsen verschijnen. Het grote verschil is dat het verhaal zich dit keer afspeelt in het Canadese Vancouver. In het middelpunt staat daarom een nieuw team.

Evan Cross is een uitvinder wiens echtgenote zes jaar geleden werd gedood door een Albertosaurus. Sindsdien is Evan op zoek naar de anomalieën en hij richt daarom ook een eigen team op: de Special Projects Group. Hoofdkwartier van het team is een laboratorium in Evans bedrijf Cross Photonics.

Samen met Dylan, die gespecialiseerd is in wilde dieren, onderzoekt Evan waarom allerlei prehistorische dieren ineens in het heden opduiken. Ze worden ondersteund door de veiligheidsspecialist Mac en het technische whizzkid Toby. Verder krijgen ze hulp van de ervaren militair Lieutenant Ken Leeds. Evans zakenpartner Ange financiert de expedities van het team.

Serie Algemeen

Deze Canadese spin-off werd in september 2011 officieel aangekondigd. Het schrijversduo Judith en Garfield Reeves-Stevens bedacht het verhaal voor de nieuwe serie. (Beiden schreven eerder voor o.a. The Lost World, ook een tv-serie over dinosaurussen en tijdreizen.) Tim Haines, bedenker van de originele Britse Primeval, was trouwens nauw betrokken bij het project.

De allereerste aflevering werd in oktober 2012 uitgezonden door de Canadese zender Space. Uiteindelijk bestond de serie uit slechts 13 afleveringen. De kijkcijfers bleken namelijk tegen te vallen, waarna de serie werd stopgezet. De laatste aflevering werd in februari 2013 uitgezonden.

Volgens Tim Haines moet men deze spin-off zien net als de vele CSI spin-offs: iedere regio een eigen team. Toch is de sfeer van de Canadese versie wel iets donkerder vergeleken met de Britse serie.

Verder vindt er in de eerste en laatste aflevering een kleine crossover plaats met de Britse versie. Het personage Connor Temple (gespeeld door Andrew-Lee Potts) duikt kort op om Evan te waarschuwen zich niet met de anomalieën te bemoeien. De overige afleveringen staan echter op zichzelf.

Tot slot werden de meeste afleveringen geregisseerd door o.a. Martin Wood, Amanda Tapping en Andy Mikita, vooral bekend van de Stargate franchise.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
    Tags:
  • tijdreizen
  • Canada
  • 2010-2020