Pantheon (2022)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een tienermeisje genaamd Maddie Kim. Ze wordt flink gepest, maar ontvangt op een dag via het internet bijzondere hulp. Het blijkt namelijk te gaan om haar recentelijk overleden vader David. Vlak voor zijn dood werd zijn bewustzijn geüpload naar de cloud door middel van een experimentele hersenscan. Hij is nu als één van de eerste mensen ooit een zogenaamde Uploaded Intelligence geworden.

Vervolgens gaat Maddie op onderzoek uit, waarna ze een duistere complot op het spoor komt. Een bedrijf genaamd Logorythms blijkt deze technologie namelijk te gebruiken voor mysterieuze doeleinden.

Serie Algemeen

Pantheon is een Amerikaanse animatieserie voor volwassenen. Het verhaal is gebaseerd op een reeks korte verhalen van SF auteur Ken Liu. Het eerste seizoen (bestaande uit acht afleveringen) ging in september 2022 in première bij de streamingdienst AMC+.

Oorspronkelijk was door AMC ook al opdracht gegeven voor een tweede seizoen, dat ergens in 2023 werd verwacht. In januari 2023 werd echter ineens bekend gemaakt dat de serie na slechts één seizoen was stopgezet. De reden hiervoor zouden bezuinigingen bij AMC zijn geweest. Overigens waren alle afleveringen voor het geplande tweede seizoen al geproduceerd, maar deze zullen dus niet meer bij AMC te zien zijn.

De stemmencast bestaat o.a. uit Daniel Dae Kim (Lost), Raza Jaffrey (Lost in Space) en Ron Livingston (Defying Gravity).

Links