Pantheon (2022-2023)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een tienermeisje genaamd Maddie Kim. Ze wordt flink gepest, maar ontvangt op een dag via het internet bijzondere hulp. Het blijkt namelijk te gaan om haar recentelijk overleden vader David. Vlak voor zijn dood werd zijn bewustzijn geüpload naar de cloud door middel van een experimentele hersenscan. Hij is nu als één van de eerste mensen ooit een zogenaamde Uploaded Intelligence geworden.

Vervolgens gaat Maddie op onderzoek uit, waarna ze een duister complot op het spoor komt. Het bedrijf Logorythms blijkt deze technologie te gebruiken voor mysterieuze doeleinden.

Serie Algemeen

Pantheon is een Amerikaanse animatieserie voor volwassenen. Het verhaal is gebaseerd op een reeks korte verhalen van SF auteur Ken Liu.

Het eerste seizoen ging in september 2022 in première bij de streamingdienst AMC+. Het tweede (en tevens laatste) seizoen volgde in oktober 2023 bij Amazon Prime Video. In totaal werden er 16 afleveringen gemaakt.

De stemmencast bestaat o.a. uit Daniel Dae Kim (Lost), Raza Jaffrey (Lost in Space) en Ron Livingston (Defying Gravity).

Links