Defying Gravity (2009)

Samenvatting

In het jaar 2052 volgen we de belevenissen van acht astronauten (vier mannen en vier vrouwen) uit verschillende landen aan boord van hun schip Antares. De groep bevindt zich op een zes jaar durende internationale ruimtemissie door ons zonnestelsel. De ogen van de hele wereld zijn op de astronauten gericht en het team wordt 24 uur per dag in de gaten gehouden.

De astronauten zijn echter geschokt als ze op een dag ontdekken dat hun ware opdracht veel anders is dan ze dachten. Ondertussen ontstaan er liefdesrelaties tussen de bemanningsleden.

Serie Algemeen

Defying Gravity was internationale co-productie van Amerikaanse, Britse, Duitse en Canadese tv-zenders en productiebedrijven.

De serie werd bedacht door de Amerikaanse producenten James Parriott (Grey’s Anatomy, Ugly Betty) en Michael Edelstein (Desperate Housewives). Parriott, een grote SF fan, schreef in het verleden ook afleveringen voor The Bionic Woman en The Incredible Hulk.

De ontstaansgeschiedenis van de serie is opmerkelijk. Edelstein zag eind 2006 op Discovery Channel een herhaling van het BBC docudrama Space Odyssey: Voyage to the Planets uit 2004, waarin een internationale groep astronauten tijdens een ruimtereis wordt gevolgd. Edelstein was onmiddellijk onder de indruk en kocht de rechten van dit verhaal van het Britse productiebedrijf Impossible Pictures. Hij benaderde vervolgens enkele collega’s met zijn plannen voor een nieuwe, internationale serie, die hij losjes baseerde op Space Odyssey.

Defying Gravity kan worden omschreven als een drama en avonturen serie, waarin romantische verwikkelingen de boventoon voeren. De serie werd daarom door de producenten gepresenteerd als "Grey’s Anatomy in space".

De opnames voor de serie begonnen in januari 2009 in het Canadese Vancouver. De eerste aflevering werd vervolgens in augustus 2009 uitgezonden door de Amerikaanse zender ABC (en in oktober 2009 door de Britse BBC). Al snel bleken de kijkcijfers tegen te vallen. In oktober 2009 werd duidelijk dat de serie alweer was stopgezet. Uiteindelijk werden er in totaal 13 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste vijf echter nooit in de V.S. werden uitgezonden. Op de Canadese en Britse tv waren alle resterende afleveringen wel gewoon te zien. De allerlaatste aflevering van Defying Gravity werd in oktober 2009 in Canada uitgezonden en in december 2009 door de BBC.

Nadat de stopzetting bekend was geworden, onthulde James Parriott in een interview hoe de serie eigenlijk verder had moeten gaan. Zo had hij plannen voor ten minste drie seizoenen en wist hij ook al hoe de serie had moeten eindigen.

De cast bestaat overigens uit acteurs van verschillende nationaliteiten. Zo wordt de hoofdrol gespeeld door de Amerikaan Ron Livingston (The Time Traveler’s Wife, Band Of Brothers). Daarnaast speelden o.a. de Duitse Florentine Lahme, de Canadese actrices Laura Harris en Christina Cox, de Canadees van Indiase afkomst Zahf Paroo en de Israëlische Amerikaan Eyal Podell mee in Defying Gravity.

dvd

In Regio 2 (UK) werden alle afleveringen op dvd uitgebracht.

Links

  • bbc.co.uk - Uitgebreide informatie over Space Odyssey: Voyage to the Planets uit 2004
  • Wikipedia artikel - Met kijkcijfer info en beknopte beschrijvingen van de personages en afleveringen
1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)