Defying Gravity (2009)

Samenvatting

We schrijven het jaar 2052. De serie volgt de belevenissen van acht astronauten (vier mannen en vier vrouwen) uit verschillende landen. De groep bevindt zich aan boord van het schip Antares voor een zes jaar durende internationale ruimtemissie door ons zonnestelsel. De ogen van de hele wereld zijn op de astronauten gericht en het team wordt 24 uur per dag in de gaten gehouden.

De astronauten zijn geschokt als ze op een dag ontdekken dat hun ware opdracht veel anders is dan ze dachten. Ondertussen ontstaan er geheime liefdesrelaties tussen de bemanningsleden, hoewel dit eindelijk niet is toegestaan.

Serie Algemeen

Defying Gravity is internationale coproductie van Amerikaanse, Britse, Duitse en Canadese tv-zenders. De opnames vonden plaats in Canada. Het verhaal werd bedacht door de Amerikaanse producent James D. Parriott (Voyagers!). Hij haalde zijn inspiratie uit de miniserie Space Odyssey: Voyage to the Planets die in 2004 door de BBC werd uitgezonden.

Het verhaal kan worden omschreven als een dramaserie waarin romantische verwikkelingen de boventoon voeren. De serie werd daarom door de producenten aangeprezen als "Grey’s Anatomy in space". In Duitsland werd Defying Gravity zelfs uitgezonden onder de naam Liebe im Weltall ("Liefde in de ruimte").

De serie ging in augustus 2009 in première op de Noord-Amerikaanse televisie. De Europese première volgde enkele maanden later. Helaas bleken de kijkcijfers tegen te vallen en ook de recensies waren slechts matig positief. In oktober 2009 werd duidelijk dat de serie alweer was stopgezet. In totaal werden er 13 afleveringen gemaakt.

Overigens bestaat de cast uit acteurs van verschillende nationaliteiten. Bekendste acteur is waarschijnlijk de Amerikaan Ron Livingston (Band Of Brothers).

Dvd

In Groot-Brittannië werd de complete serie in 2013 op dvd uitgebracht.

Links