Space Odyssey: Voyage to the Planets (2004)

Samenvatting

De serie wordt gepresenteerd als een (fictieve) documentaire. Het verhaal speelt ergens in de nabije toekomst. Centraal staan de belevenissen van vijf astronauten aan boord van de Pegasus, een thermonucleair aangedreven ruimteschip met een lengte van meer dan een kilometer. Het schip bevindt zich op een zes jaar durende internationale missie door het zonnestelsel.

De astronauten landen tijdens hun reis o.a. op Venus en Mars. Ook vliegt men langs Jupiter, Saturnus en Pluto. Ondertussen krijgt men steeds weer te maken met allerlei problemen en gevaren. Uiteindelijk komt één van de bemanningsleden zelfs om het leven. Op de aarde worden alle gebeurtenissen nauwlettend gevolgd door het grondpersoneel van het Mission Control Center.

Serie Algemeen

Space Odyssey: Voyage to the Planets is een Britse miniserie, die in november 2004 werd uitgezonden door de BBC. Tijdens de productie werd door de makers nauw samengewerkt met allerlei experts van de ESA en NASA.

Een aantal scènes werd gefilmd tijdens paraboolvluchten, waardoor de acteurs tijdens de opnames ook in het echt even gewichtloos waren. Verder werd er gefilmd bij de ESA in Noordwijk en in de Chileense woestijn. Deze laatste locatie werd gebruikt als decor voor de buitenaardse landschappen.

Overigens vormde de serie enkele jaren later de inspiratie voor Defying Gravity (2009).

Vergelijkbare serie: Mars (2016-2018).

Openingstitel

Links