Voyagers! (1982-1983)

We travel through time to help history along,
give it a push where it's needed.

Samenvatting

Het verhaal gaat over Phineas Bogg. Hij is lid van een genootschap van tijdreizigers, de Voyagers. Om door de tijd te reizen maakt hij gebruik van een klein apparaat genaamd Omni, dat eruit ziet als een soort zakhorloge.

Een rood licht op de Omni betekent dat de geschiedenis dreigt te worden verstoord. De personages hebben hierna de taak om de geschiedenis te redden. Zodra de tijdlijn weer is hersteld geeft de Omni een groen licht.

Op een dag komt Phineas per ongeluk terecht in het jaar 1982. Hier redt hij het leven van de weesjongen Jeffrey. Vervolgens beginnen ze samen door de tijd te reizen. Tijdens hun avonturen komen ze allerlei historische figuren tegen.

Overigens neemt Phineas zijn taak als tijdreiziger niet al te serieus. Hij is in iedere aflevering namelijk snel afgeleid door mooie vrouwen. Gelukkig is Jeffrey erg slim, zodat de geschiedenis uiteindelijk altijd kan worden gered.

Serie Algemeen

Voyagers! is een Amerikaanse jeugdserie van de zender NBC. De eerste aflevering werd uitgezonden in oktober 1982. Hoewel de kijkcijfers redelijk goed waren, werd de serie na slechts één seizoen alweer stopgezet. In totaal werden er 20 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in juli 1983 werd uitgezonden.

De makers wilden met hun serie het publiek enthousiast maken voor lezen en geschiedenis. Iedere aflevering eindigt dan ook met de oproep om naar de bibliotheek te gaan voor meer informatie over de historische figuren uit de serie.

Overigens kwam hoofdrolspeler Jon-Erik Hexum (Phineas) in 1984 op tragische wijze om het leven. Tijdens de opnamen van een nieuwe serie schoot hij zichzelf in het hoofd met een wapen dat was geladen met losse flodders. Dit was bedoeld als grapje. De acteur was in de veronderstelling dat dit ongevaarlijk zou zijn, maar hij raakte hierdoor ernstig gewond. Hexum stierf later in het ziekenhuis. Hij was slechts 26 jaar oud.

Sinds 2007 zijn alle afleveringen van Voyagers! in Regio 2 (Groot-Brittannië) op dvd verkrijgbaar.

Links

5 1 1 1 1 1 5.00 (3 stemmen)