Lost in Space (2018)

Status: Actuele serie
Land van oorsprong: USA
Zender: Netflix
Verhaal gaat over: Buitenaardse planeten, Robots & kunstmatige intelligenties, Ruimteschepen
Dit is een: Remake

Remake van de originele Lost in Space (1965-1968).

Samenvatting

We schrijven het jaar 2048. Omdat de omstandigheden op de aarde slecht zijn besluit de mensheid een nieuwe planeet te koloniseren. Het enorme transportschip Resolute is daarom op weg naar Alpha Centauri met een groep kolonisten. Op dat moment gaat er iets vreselijk mis.

Aan boord bevindt zich ook de familie Robinson: vader John, moeder Maureen en hun kinderen Judy, Penny en Will. Ze kunnen nog net op tijd van de Resolute ontsnappen in hun landingsvoertuig, de Jupiter 2. Hierna stort het hele gezin neer op een onherbergzame buitenaardse planeet. Al snel wordt duidelijk dat de Robinsons hier voorlopig vast zitten. Samen moet men nu zien te overleven in een uiterst gevaarlijke omgeving.

Zoontje Will raakt per ongeluk gescheiden van zijn familie en komt hierna een buitenaardse robot tegen. De grote vraag is echter of dit mysterieuze wezen wel kan worden vertrouwd. De robot speelde namelijk een centrale rol in de ramp op de Resolute.

Ondertussen blijken er ook andere Jupiter schepen op de planeet te zijn neergestort. Helaas hebben niet alle overlevenden goede bedoelingen. De familie Robinson komt al snel een geheimzinnige vrouw tegen, die zich voordoet als ene Dr. Smith. Niemand heeft in de gaten dat deze vrouw in werkelijkheid een gevaarlijke oplichter en manipulator is.

Serie Algemeen

Lost in Space is een remake van de gelijknamige familieserie uit de jaren 60. Het gaat om een productie van Netflix. In 2014 doken er voor het eerst geruchten op over een moderne remake. (In 2003 waren er overigens ook al plannen voor een tv-remake, maar dat project kwam nooit verder dan een proef aflevering.)

Eind 2015 werd in de Amerikaanse media gemeld dat Netflix de reeks had aangekocht. In 2016 maakte Netflix officieel bekend groen licht te hebben gegeven voor 10 afleveringen.

De première was in april 2018. Inmiddels is ook groen licht gegeven voor een tweede seizoen, dat wordt verwacht in 2019.

Trailer

 

Link

4 1 1 1 1 1 4.00 (3 stemmen)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief