Lost in Space (2018-2021)

Remake van de originele Lost in Space (1965-1968).

Samenvatting

We schrijven het jaar 2048. Omdat de omstandigheden op de aarde slecht zijn besluit de mensheid een nieuwe planeet te koloniseren. Het enorme transportschip Resolute is daarom op weg naar Alpha Centauri met een groep kolonisten. Op dat moment gaat er iets mis.

Aan boord bevindt zich ook de familie Robinson: vader John, moeder Maureen en hun drie begaafde kinderen Judy, Penny en Will. Ze kunnen nog net op tijd van de Resolute ontsnappen in hun landingsvoertuig, de Jupiter 2. Hierna stort het hele gezin neer op een onherbergzame buitenaardse planeet. Al snel wordt duidelijk dat de Robinsons hier voorlopig vast zitten. Samen moet men nu zien te overleven in een uiterst gevaarlijke omgeving.

Zoontje Will raakt per ongeluk gescheiden van zijn familie en komt hierna in het bos een buitenaardse robot tegen. De grote vraag is echter of dit mysterieuze wezen wel kan worden vertrouwd. De robot speelde namelijk een centrale rol in de ramp op de Resolute.

Ondertussen blijken er ook andere Jupiter schepen op de planeet te zijn neergestort. Helaas hebben niet alle overlevenden goede bedoelingen. De familie Robinson komt al snel een geheimzinnige vrouw tegen, die zich voordoet als ene Dr. Smith. Niemand heeft in de gaten dat deze vrouw in werkelijkheid een gevaarlijke oplichter en manipulator is.

Serie Algemeen

Lost in Space is een Amerikaanse Netflix serie. Het gaat om een remake van de gelijknamige familieserie uit de jaren 60. De première van het eerste seizoen was in april 2018; het tweede seizoen volgde in december 2019. Inmiddels is ook groen licht gegeven voor een derde seizoen, dat tevens het laatste seizoen van de serie zal worden. De laatste afleveringen worden ergens in 2021 verwacht.

Trailer

Links

Personages


Will Robinson

Robot

Maureen Robinson

John Robinson

Judy Robinson

Penny Robinson

Dr. Smith

Don West
4.5 1 1 1 1 1 4.50 (10 stemmen)