Lost in Space (2018-heden)

Remake van de originele Lost in Space (1965-1968).

Samenvatting

We schrijven het jaar 2048. Omdat de omstandigheden op de aarde slecht zijn besluit de mensheid een nieuwe planeet te koloniseren. Het enorme transportschip Resolute is daarom op weg naar Alpha Centauri met een groep kolonisten. Op dat moment gaat er iets vreselijk mis.

Aan boord bevindt zich ook de familie Robinson: vader John, moeder Maureen en hun kinderen Judy, Penny en Will. Ze kunnen nog net op tijd van de Resolute ontsnappen in hun landingsvoertuig, de Jupiter 2. Hierna stort het hele gezin neer op een onherbergzame buitenaardse planeet. Al snel wordt duidelijk dat de Robinsons hier voorlopig vast zitten. Samen moet men nu zien te overleven in een uiterst gevaarlijke omgeving.

Zoontje Will raakt per ongeluk gescheiden van zijn familie en komt hierna een buitenaardse robot tegen. De grote vraag is echter of dit mysterieuze wezen wel kan worden vertrouwd. De robot speelde namelijk een centrale rol in de ramp op de Resolute.

Ondertussen blijken er ook andere Jupiter schepen op de planeet te zijn neergestort. Helaas hebben niet alle overlevenden goede bedoelingen. De familie Robinson komt al snel een geheimzinnige vrouw tegen, die zich voordoet als ene Dr. Smith. Niemand heeft in de gaten dat deze vrouw in werkelijkheid een gevaarlijke oplichter en manipulator is.

Serie Algemeen

Lost in Space is een remake van de gelijknamige familieserie uit de jaren 60. Het gaat om een productie van Netflix. In 2014 doken er voor het eerst geruchten op over een moderne remake. (In 2003 waren er overigens ook al plannen voor een tv-remake, maar dat project kwam nooit verder dan een proef aflevering.)

Eind 2015 werd in de Amerikaanse media gemeld dat Netflix de reeks had aangekocht. In 2016 maakte Netflix officieel bekend groen licht te hebben gegeven voor 10 afleveringen.

De première van het eerste seizoen was in april 2018. Het tweede seizoen wordt verwacht in december 2019.

Trailer

Links

Afleveringen

Aflevering 1: Impact

Het transportschip Resolute is op weg naar Alpha Centauri met een groep kolonisten van de aarde. Tijdens de reis wordt het schip ineens aangevallen. De familie Robinson weet ter nauwer nood te ontsnappen in hun landingsvoertuig, de Jupiter 2. Hierna stort het hele gezin neer op een onherbergzame planeet. Moeder Maureen raakt hierdoor ernstig gewond. Verder komt oudste dochter Judy vast te zitten in het ijs, terwijl jongste zoon Will gescheiden raakt van zijn familie. Even later ontmoet Will een mysterieuze robot van buitenaardse origine.

Aflevering 2: Diamonds In The Sky

Deze aflevering volgt de bemanning van de Jupiter 18: de zelfverzekerde monteur Don West en een mysterieuze vrouw die zichzelf Dr. Smith noemt. Nadat ook zij op de planeet zijn neergestort besluiten ze op zoek te gaan naar andere overlevenden.

Elders op de planeet vragen de Robinsons zich af of ze de robot wel kunnen vertrouwen. Op het eerste gezicht lijkt hij erg behulpzaam te zijn bij de reparatiewerkzaamheden aan de Jupiter 2. Will ontdekt echter dat de robot verantwoordelijk was voor de aanval op de Resolute. De jongen besluit dit geheim te houden voor zijn ouders.

Aflevering 3: Infestation

Uit flashbacks blijkt dat Dr. Smith in werkelijkheid een gevaarlijke oplichter genaamd June Harris is. Op de Resolute doodde ze zelfs iemand om haar identiteit geheim te houden. In het heden wordt ‘Dr. Smith’ gered door de nietsvermoedende Robinsons, die haar gastvrij opvangen.

Ondertussen worden aan boord van de Jupiter 2 enorme buitenaardse palingen ontdekt, die de brandstof van het schip als voedsel gebruiken. De brandstof voorraden zijn hierdoor enorm geslonken.

Aflevering 4: The Robinsons Were Here

De Robinsons hebben eindelijk contact kunnen leggen met andere overlevenden. Veel andere kolonisten blijken ook op de planeet te zijn neergestort. Al snel wordt duidelijk dat het erg moeilijk zal zijn om van de planeet te ontsnappen. Maureen, John en Don gaan op pad in een poging contact te leggen met de Resolute.

Ondertussen realiseren Will en zijn zussen zich dat het te gevaarlijk wordt om de robot bij zich te houden. Ze besluiten de robot daarom achter te laten in een grot. Smith ruikt meteen een kans om zelf de robot in haar macht te krijgen.

Aflevering 5: Transmission

De overlevenden proberen een enorme zendmast te bouwen waarmee ze een noodsignaal aan de Resolute willen sturen. Niemand heeft in de gaten dat Smith deze inspanningen stiekem probeert te saboteren.

Ondertussen doet Maureen een schokkende ontdekking: de planeet is extreem instabiel door een naburig zwart gat. De planeet zal hierdoor binnenkort onleefbaar worden.

Aflevering 6: Eulogy

Er is binnen de groep veel ophef nu iedereen weet dat de robot verantwoordelijk was voor de aanval op de Resolute. Will neemt het op voor de robot: hij gelooft dat de robot geen gevaar meer vormt voor de overlevenden. Maar zelfs Will begint uiteindelijk te twijfelen. Hij laat de robot opzettelijk van een hoge bergklif vallen.

Ondertussen wil Maureen de informatie over het zwarte gat geheim houden om paniek te voorkomen. Al snel lekt dit nieuws toch uit. Elders gaan Don en Judy op pad om een laatste restje brandstof te redden. Daarbij ontdekt Don harde bewijzen waaruit blijkt dat Dr. Smith liegt over haar identiteit.

Aflevering 7: Pressurized

John en Maureen komen door een noodlottige samenloop van omstandigheden samen vast te zitten in een zinkend voertuig. Ze moeten samenwerken om te kunnen overleven. Dit valt niet mee: hun huwelijk staat namelijk al jaren onder druk.

Ondertussen zijn Don en Judy onderweg met een tank vol brandstof wanneer er een ernstig ongeluk gebeurt. Ze moeten nu een keuze maken tussen het redden van een mensenleven of het redden van de brandstof. Zonder brandstof zal men niet van planeet kunnen ontsnappen.

Elders probeert Smith in het geheim de robot weer in elkaar te zetten.

Aflevering 8: Trajectory

Nu er bijna geen brandstof meer is bedenkt Maureen een nieuw plan om iedereen te kunnen redden. Ze wil een gestripte Jupiter met slechts een minimale bemanning de ruimte in sturen. De kans op slagen is echter klein. Uiteindelijk worden Don en John uitgekozen om de Jupiter te vliegen.

Ondertussen wordt Smith gevangen gezet, nadat de waarheid over haar identiteit aan het licht is gekomen. Helaas weet ze te ontsnappen en slaat hierna Maureen bewusteloos. Zonder Maureens hulp tijdens hun vlucht verongelukt de Jupiter van Don en John in de atmosfeer.

Aflevering 9: Resurrection

Iedereen denkt dat John en Don om het leven zijn gekomen. Alleen Will is ervan overtuigd dat zijn vader nog leeft. Ondertussen besluiten de overgebleven kolonisten op zoek te gaan naar een alternatieve brandstof. Dit blijkt de poep te zijn van een gevaarlijk roofdier dat op de planeet woont.

Elders wordt Maureen ontvoerd door Smith. De vrouwen doen uiteindelijk een opvallende ontdekking. De Resolute werd aangevallen, omdat het schip in het geheim gebruikmaakte van een buitenaardse aandrijving. Deze werd gestolen van het volk van de robot. De aliens wilden dus eigenlijk hun aandrijving terug halen.

Aflevering 10: Danger, Will Robinson

John en Don blijken nog te leven. In het wrak van hun verongelukte Jupiter zweven ze in een omloopbaan van de planeet. Maureen wil haar man gaan redden, maar Smith heeft andere plannen en werkt tegen.

Ondertussen is Will verdrietig, omdat de robot niet meer op hem reageert. De robot luistert nu alleen nog naar Smith.

Uiteindelijk kan de Jupiter 2 alsnog opstijgen van de planeet. John en Don worden op het nippertje gered, met een beetje hulp van Smith. Net wanneer alles goed lijkt te komen wordt het schip door de buitenaardse aandrijving van de robot naar een onbekend sterrenstelsel gestuurd.

Wordt vervolgd in seizoen twee.

Seizoen 2 wordt verwacht in december 2019.

Personages


Will Robinson

Robot

Maureen Robinson

John Robinson

Judy Robinson

Penny Robinson

Dr. Smith

Don West
4.2857142857143 1 1 1 1 1 4.29 (7 stemmen)
    Tags:
  • Netflix Original
  • robots
  • actueel