Painkiller Jane (2007)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de agente Jane Vasco. Als kind kreeg ze van haar vader de bijnaam Painkiller Jane, vanwege haar ijzeren wil en doorzettingsvermogen. Op een dag wordt Jane gerekruteerd door Andre McBride, die aan het hoofd staat van een geheime regeringsorganisatie.

McBride en zijn team maken jacht op zogenaamde Neuro's. Dit zijn menselijke mutanten met neurologische superkrachten. Er zijn vele verschillende soorten mutanten, met uiteenlopende vaardigheden zoals telekinese, telepathie of manipulatie van de tijd. Ze hebben hun krachten vaak niet onder controle, wat dodelijke slachtoffers tot gevolg heeft.

Het is daarom de taak van McBride's team om deze gevaarlijke Neuro's uit te schakelen. Om paniek te voorkomen houdt de regering het bestaan van de mutanten geheim voor de samenleving.

Tijdens haar eerste opdracht krijgt Jane meteen een schokkende gebeurtenis te verwerken. Ze wordt op de 46e verdieping van een wolkenkrabber uit het raam naar beneden geduwd – en overleeft. Jane’s lichaam heeft ineens de mogelijkheid om zichzelf razendsnel van iedere verwonding te genezen. Dit roept uiteraard de vraag op of zij zelf ook een Neuro is. Vastbesloten probeert Jane de mysterieuze oorsprong van haar nieuwe krachten te achterhalen.

Serie Algemeen

Painkiller Jane is een Amerikaanse serie. Het verhaal is losjes gebaseerd op de gelijknamige comicreeks. Het programma vond zijn oorsprong in een Painkiller Jane tv-film die eind 2005 werd uitgezonden door het Sci-Fi Channel. De film was redelijk succesvol, waarna werd besloten er een tv-serie van te maken.

De makers van de serie kozen er echter voor om de gebeurtenissen uit de film geheel te negeren. Ze verzonnen een nieuw verhaal en huurden een nieuwe cast in. Hierdoor zijn er maar weinig overeenkomsten tussen de film en de serie.

De eerste aflevering ging in april 2007 in première. Al snel bleken de kijkcijfers tegen te vallen en ook de recensies waren niet erg positief. Uiteindelijk volgde na één seizoen van 22 afleveringen de stopzetting. De laatste aflevering werd in september 2007 uitgezonden.

De cast bestaat o.a. uit Rob Stewart (Killjoys), Stephen Lobo (Continuum) en Alaina Huffman (Stargate Universe). De opnames vonden overigens plaats in Canada en Hongarije.

Dvd

De complete serie is met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Links