Killjoys (2015-2019)

Cast van KilljoysSamenvatting

Het verhaal speelt in een ver sterrenstelsel, dat bekend staat als het Quad. Centraal staan drie Killjoys (premiejagers): Dutch, John en D’avin. Ze hebben uiteenlopende persoonlijkheden: D’avin is een ex-soldaat, terwijl zijn broer John niet van conflicten houdt. Dutch lijkt een vrolijke meid, maar blijkt een duister verleden te hebben. Als kind werd ze opgevoed tot professioneel huurmoordenaar door haar geheimzinnige mentor Khlyen.

De Killjoys moeten steeds weer allerlei gevaarlijke opdrachten uitvoeren, maar ze moeten zich daarbij wel aan strenge regels houden. Ze mogen tijdens hun missies bijvoorbeeld geen politieke voorkeur hebben. In de praktijk is het echter onmogelijk onpartijdig te blijven. Het politiek onstabiele Quad staat namelijk aan de vooravond van een oorlog.

De bewoners van de planeet Qresh hebben in het verleden drie manen in hun stelsel gekoloniseerd. Hierdoor zijn vier werelden ontstaan met totaal verschillende sociaal-economische omstandigheden. Qresh is de thuisplaneet van de welvarende elite, op Leith woont de middenklasse. Het drukbevolkte Westerley wordt bewoond door de onderklasse. De ontevredenheid van de armsten dreigt nu om te slaan in geweld. Ondertussen vinden op Arkyn allerlei vreemde experimenten plaats met een mysterieus groen plasma.

In het eerste seizoen bestaat de serie nog vooral uit losstaande afleveringen, maar daarna is er steeds meer ruimte voor doorlopende verhaallijnen. Uiteindelijk kent de serie één verhaallijn: de strijd tegen een gevaarlijke buitenaardse vijand genaamd The Lady, die het hele Quad wil veroveren.

Serie Algemeen

Killjoys is een van oorsprong Canadese serie. Het gaat om een coproductie tussen de Canadese zender Space en het Amerikaanse Syfy. Het programma valt te omschrijven als een luchtige, actierijke serie die zichzelf niet al te serieus neemt.

Het eerste seizoen ging in juni 2015 in première op de Noord-Amerikaanse televisie. Uiteindelijk telde de serie vijf seizoenen, in totaal 50 afleveringen. In de laatste aflevering, die in september 2019 werd uitgezonden, worden alle verhaallijnen tot een goed einde gebracht.

Overigens zijn alle seizoenen met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Trailer

Links

Personages


Yalena "Dutch" Yardeen

John Jaqobis

D’avin Jaqobis

Pawter Simms

Pree

Alvis

Khlyen

Delle Seyah Kendry

Zeph

Gared

Fancy Lee

Turin
 
Jaq
 
4.2 1 1 1 1 1 4.20 (15 stemmen)