The Orville (2017-heden)

Status: Actuele serie
Land van oorsprong: USA
Zender: FOX
Verhaal gaat over: Aliens, Buitenaardse planeten, Robots & kunstmatige intelligenties, Ruimtereizen, Ruimteschepen, Toekomst
Subgenre: Humor

Algemeen

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in de 25e eeuw. De aarde maakt deel uit van de Planetary Union, een vreedzaam interplanetair samenwerkingsverband met een eigen vloot van zo'n 3000 schepen.

Centraal staan de avonturen van de USS Orville en haar bemanning. De Orville is een verkenningsschip met zowel mensen als ook diverse buitenaardse rassen aan boord.

De pas gescheiden Ed Mercer krijgt op een dag het bevel over de Orville toegewezen. Hij ziet dit als een nieuwe kans, totdat uitgerekend zijn ex-vrouw Kelly Grayson de eerste officier op het schip blijkt te zijn.

Nu moeten de nieuwe kapitein en zijn eerste officier al hun verschillen opzij zetten om van hun missie een succes te maken. Dat valt achter niet mee, met zoveel uiteenlopende persoonlijkheden aan boord. Bovendien krijgt men te maken met allerlei gevaarlijke situaties.

Serie Algemeen

The Orville is een Amerikaanse SF comedy. De hoofdrol wordt gespeeld door Seth MacFarlane, die tevens de bedenker, producent en schrijver van de serie is.

Het gaat om een avontuurlijke SF serie, qua verhaal en opzet vergelijkbaar met Star Trek: The Next Generation, maar dan voorzien van een flinke dosis humor.

Star Trek fans zullen sowieso een bekend gezicht in de cast herkennen: actrice Penny Johnson Jerald (Kasidy Yates uit Star Trek: Deep Space Nine) speelt één van de crewleden.

Ook achter de schermen werkten een aantal bekenden uit de Star Trek wereld mee. Zo werden enkele afleveringen geregisseerd door Robert Duncan McNeill (Tom Paris uit Star Trek: Voyager) en Jonathan Frakes (Will Riker uit Star Trek: The Next Generation).

Het eerste seizoen van The Orville bestaat uit 12 afleveringen, die in september 2017 in première zijn gegaan bij de zender FOX. Inmiddels is door FOX ook groen licht gegeven voor een tweede seizoen.

Intro

Links

4.5555555555556 1 1 1 1 1 4.56 (18 stemmen)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief