The Neighbors (2012-2014)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in New Jersey. Centraal staat het gezin Weaver: Debbie, Marty en hun drie kinderen. Op een dag verhuizen ze naar een nieuwe buurt, een buitenwijk genaamd Hidden Hills. Al snel komen ze echter tot de ontdekking dat al hun nieuwe buren in werkelijkheid van buitenaardse afkomst zijn.

De Weavers maken meteen kennis met de rare eigenschappen die de aliens van de planeet Zabvron hebben. Wanneer de aliens moeten huilen komt er bijvoorbeeld een groene vloeistof uit hun oren. De Zabvronians willen dolgraag terugkeren naar hun eigen planeet, maar ze zitten al tien jaar vast op de aarde. De Weavers zijn hun eerste menselijke buren.

Hoewel de verbazing uiteraard groot is, besluiten Debbie en Marty in hun nieuwe huis te blijven wonen. Ze sluiten vriendschap met de buren en proberen hen ook meer over de mensheid te leren.

Serie Algemeen

The Neighbors is een Amerikaanse scifi comedy. De eerste aflevering ging in september 2012 in première bij de zender ABC. Wegens tegenvallende kijkcijfers werd de serie uiteindelijk na twee seizoenen weer stopgezet. In totaal werden er 44 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in april 2014 werd uitgezonden. In Nederland was de serie in 2013 bij Comedy Central te zien.

Vergelijkbare series: Alf (1986), 3rd Rock from the Sun (1996) en My Favorite Martian (1963).

Trailer

 

Links