Next (2020)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een cybersecurity team van de Amerikaanse veiligheidsdienst. Het team moet het opnemen tegen een gevaarlijke kunstmatige intelligentie, die zichzelf steeds verder ontwikkelt. Het voortbestaan van de mensheid is hierdoor in gevaar.

Centraal staat de bekende techpionier Paul LeBlanc. Op een dag ontdekt hij dat één van zijn eigen creaties, een geavanceerde AI genaamd Next, is ontspoord. LeBlanc gaat hierna samenwerken met de cybersecurity eenheid van Special Agent Shea Salazar. Samen moeten ze proberen om de AI te stoppen.

Serie Algemeen

Next is een Amerikaanse serie, die in oktober 2020 in première ging bij de zender FOX. In totaal werden er 10 afleveringen gemaakt. Na slechts twee afleveringen te hebben uitgezonden liet FOX weten dat de serie alweer was stopgezet. Oorzaak waren tegenvallende kijkcijfers in combinatie met de gevolgen van het coronavirus. De overige afleveringen werden in november/december 2020 overigens nog wel op de Amerikaanse televisie uitgezonden.

Het verhaal werd bedacht door Manny Coto (Odyssey 5). In een interview onthulde hij te zijn geïnspireerd door de Alexa (virtuele assistent) van zijn zoon, die midden in de nacht ineens uit zichzelf begon te praten.

Vergelijkbare series: Person of Interest (2011-2016) en Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2007-2009).

Trailer

 

Links