The Midwich Cuckoos (2022)

Samenvatting

Het verhaal speelt in het Engelse plaatsje Midwich. Een rustig dorp waar eigenlijk nooit iets gebeurd, totdat op een zomeravond alle inwoners op mysterieuze wijze plotseling bewusteloos raken. Vervolgens blijken alle vruchtbare vrouwen uit het dorp tegelijkertijd zwanger te zijn geraakt. Een beangstigende gebeurtenis, die voor veel onrust zorgt.

Centraal staat de psychotherapeute Dr. Susannah Zellaby, die de getroffen personen probeert te helpen. Haar eigen dochter Cassie is ook ineens zwanger. Ondertussen start hoofdinspecteur Paul Kirby van de politie een onderzoek. Naarmate de tijd verstrijkt blijkt er namelijk iets mis te zijn met de kinderen die uit deze geheimzinnige zwangerschappen zijn voortgekomen.

Ze ontwikkelen zich veel sneller dan normaal en beschikken bovendien over bijzondere krachten. Een ding is duidelijk: de kinderen zijn niet van menselijke afkomst.

Serie Algemeen

The Midwich Cuckoos is een Britse miniserie. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1957 van auteur John Wyndham. (In het Nederlands uitgebracht als Operatie Koekoek.) Overigens werd het oorspronkelijke boek al twee keer eerder verfilmd (in 1960 en 1995) onder de naam Village of the Damned.

De serie bestaat uit zeven afleveringen, die in juni 2022 in première zijn gegaan bij de zender Sky. De hoofdrol wordt gespeeld door actrice Keeley Hawes (Ashes to Ashes).

Andere series gebaseerd op de werken van John WyndhamChocky (1984-1986) en The Day of the Triffids (2009).

Trailer

Links