The Day of the Triffids (2009)

Gebaseerd op de gelijknamige roman.

Samenvatting

He verhaal gaat over de zogenaamde Triffids: genetisch gemodificeerde, vleesetende, giftige planten die over de hele wereld te vinden zijn. Ze bezitten een bepaalde vorm van intelligentie en produceren een soort olie die als brandstof wordt gebruikt. Op een dag wordt het merendeel van de mensheid permanent blind door een mysterieuze zonnevlam. De Triffids grijpen deze gelegenheid aan om te ontsnappen uit de afgesloten kwekerijen waar ze normaal gesproken streng worden bewaakt. Vervolgens beginnen ze de nietsvermoedende aardbevolking uit te moorden.

Triffid-expert Bill Masen ligt op dat moment toevallig in een ziekenhuis in Londen en is één van de weinigen die niet blind is geworden. Hierna moet Bill zien te overleven in een nieuwe, chaotische wereld. Al snel blijken er ook andere overlevenden te zijn, maar een aantal van hen is helaas net zo gevaarlijk als de Triffids.

Serie Algemeen

The Day of the Triffids is een Britse post-apocalyptische miniserie, die in december 2009 werd uitgezonden door de BBC. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van John Wyndham uit 1951 (in het Nederlands uitgebracht als: De Triffids komen)

Voor deze moderne versie werd het originele verhaal op veel punten aangepast. Hierdoor werd de miniserie door de fans over het algemeen slecht ontvangen. Overigens was dit niet de eerste verfilming van het boek. In 1962 werd al een bioscoopfilm uitgebracht en in 1981 werd door de BBC al een eerdere tv-serie gemaakt.

Andere series gebaseerd op de werken van John Wyndham: Chocky (1984-1986) en The Midwich Cuckoos (2022).

Dvd

De serie is met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Links