Chocky (1984-1986)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een 12-jarige jongen genaamd Matthew Gore. Zijn ouders maken zich ernstige zorgen. Hij heeft namelijk een onzichtbare speelkameraad, Chocky, die steeds meer invloed op hem begint uit te oefenen. In eerste instantie lijkt dit slechts een denkbeeldig vriendje te zijn, maar na verloop van tijd wordt duidelijk dat de mysterieuze Chocky echt bestaat.

In werkelijkheid is Chocky een buitenaardse entiteit, die naar de aarde is gekomen om onze planeet te verkennen. Overigens is dit nieuwsgierige wezen niet echt kwaadaardig te noemen. Chocky lijkt de aardbewoners zelfs redelijk goedgezind te zijn. Desondanks is deze bijzondere situatie behoorlijk verontrustend voor Matthews ouders.

Helaas trekt dit ook de aandacht van de autoriteiten, die Chocky's buitenaardse kennis voor hun eigen doeleinden willen gebruiken.

Serie Algemeen

Chocky is een spannende Britse jeugdserie. Het verhaal was gebaseerd op de gelijknamige SF roman uit 1968 van John Wyndham. (In het Nederlands uitgebracht als Chocky, ruimteverkenner op aarde.)

Het eerste seizoen werd in 1984 uitgezonden door de zender ITV. Later werden nog twee vervolgseizoenen gemaakt, genaamd Chocky's Children (1985) en Chocky's Challenge (1986). In dezelfde periode werd de serie ook in België en Nederland uitgezonden door de BRT en de VARA.

De complete reeks bestaat uit 18 afleveringen (6 afleveringen per seizoen). In 2010 werd de hele serie in Groot-Brittannië op dvd uitgebracht.

Andere series gebaseerd op de werken van John Wyndham: The Day of the Triffids (2009) en The Midwich Cuckoos (2022).

Openingstitels

 

Links