Mercy Point (1998-1999)

Samenvatting

De serie speelt zich af in de 23e eeuw, ergens diep in de ruimte. Het verhaal gaat over een high tech medisch ruimtestation genaamd Mercy Point. Hier kunnen zowel reizigers als ook de bewoners van een nabijgelegen ruimtekolonie medische behandelingen ondergaan.

Het personeel bestaat uit mensen, aliens en een androïde. Behalve menselijke patiënten worden er ook buitenaardse patiënten op Mercy Point behandeld. Dit leidt regelmatig tot een botsing tussen de verschillende culturen. Daarnaast is er aandacht voor de privé beslommeringen van de personages.

Serie Algemeen

Mercy Point is een Amerikaanse serie die werd uitgezonden door de zender UPN. Het project werd in de Amerikaanse media omschreven als "ER in space". Series over ruimtestations waren in 1998 populair: Deep Space Nine en Babylon 5 waren destijds beiden op de Amerikaanse tv te zien. In tegenstelling tot deze programma's was Mercy Point echter geen succes.

De eerste drie afleveringen gingen in oktober 1998 in première. Wegens tegenvallende kijkcijfers werd Mercy Point hierna door UPN van de buis gehaald. De resterende afleveringen werden pas in juli 1999 alsnog uitgezonden. In totaal werden er slechts zeven afleveringen gemaakt.

De hoofdrol werd overigens gespeeld door acteur Joe Morton, die later ook te zien was in de Syfy serie Eureka.

Links