Mercy Point (1998-1999)

Samenvatting

De serie speelt zich af in de 23ste eeuw, ergens diep in de ruimte. Het verhaal gaat over een high tech medisch ruimtestation genaamd 'Mercy Point'. Hier kunnen zowel reizigers als ook de bewoners van een nabijgelegen ruimtekolonie medische behandelingen ondergaan.

Het personeel bestaat uit mensen, aliens en een androïde. Behalve menselijke patiënten worden er ook buitenaardse patiënten op Mercy Point behandeld. Dit leidt regelmatig tot een botsing tussen de verschillende culturen. Daarnaast is er aandacht voor de privé beslommeringen van de personages.

Serie Algemeen

Mercy Point was een Amerikaanse serie die werd uitgezonden door de zender UPN. Het project werd vaak omschreven als "ER in de ruimte". Series over ruimtestations waren in 1998 populair: Deep Space Nine en Babylon 5 waren destijds beiden op de Amerikaanse tv te zien. In tegenstelling tot deze series was Mercy Point echter geen succes.

De serie telde in totaal slechts zeven afleveringen. Deze vroege stopzetting was het gevolg van tegenvallende kijkcijfers. De eerste drie afleveringen werden in oktober 1998 uitgezonden. Hierna werd Mercy Point door UPN van de buis gehaald. De overige afleveringen werden pas in juli 1999 alsnog op de Amerikaanse tv uitgezonden.

De hoofdrol werd overigens gespeeld door acteur Joe Morton, die later ook te zien was in de Syfy serie Eureka.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)