Meego (1997)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een sympathieke alien genaamd Meego. Hij is 9000 jaar oud en is afkomstig van de verre planeet Marmazon 4. Verder beschikt hij over een aantal bijzondere krachten.

Op een dag stort zijn ruimteschip neer op de aarde. Vervolgens maakt Meego kennis met de kinderen Trip, Maggie en Alex. Ze worden opgevoed door hun alleenstaande vader Dr. Edward Parker, een drukbezette arts. De kinderen overtuigen hun vader ervan om Meego als nanny in huis te nemen. Uiteraard moet zijn ware identiteit voor de buitenwereld geheim worden gehouden.

In eerste instantie wil Meego slechts tijdelijk op de aarde blijven, totdat zijn ruimteschip is gerepareerd. Al snel raakt hij echter gehecht aan de kinderen en uiteindelijk besluit hij op de aarde te blijven om voor hen te zorgen. Ondertussen maakt hij kennis met de nogal eigenaardige menselijke cultuur.

Serie Algemeen

Meego is een Amerikaanse komische serie. De eerste aflevering ging in september 1997 in première bij de zender CBS. Al snel bleken de kijkcijfers echter tegen te vallen. Uiteindelijk werden er slechts 13 afleveringen gemaakt, hierna volgde de stopzetting. Hoewel de serie in eigen land flopte, werd het programma later nog wel in diverse Europese landen (o.a. in Frankrijk, Italië en Oostenrijk) uitgezonden.

Vergelijkbare series: Alf (1986), My Favorite Martian (1963), 3rd Rock from the Sun (1996).

Links