Mann & Machine (1992)

Samenvatting

De serie speelt zich af in Los Angeles, ergens in de nabije toekomst. De politieagent Detective Bobby Mann krijgt op een dag een nieuwe partner toegewezen. Dit blijkt de mooie Eve Edison te zijn, een geavanceerde vrouwelijke androïde. Ze kan o.a. echte emoties verwerken, maar ook laserstralen uit haar ogen schieten.

De samenwerking tussen de agenten verloopt in eerste instantie stroef, omdat de partners tegenovergestelde karakters hebben. Mann is erg impulsief en moet weinig van robots hebben, Eve is zeer serieus en werkt graag volgens het boekje. Tijdens hun werk leren ze echter steeds meer van elkaar.

Ondertussen leert Eve in iedere aflevering ook steeds meer over emoties. Zo blijkt ze bijvoorbeeld ook in staat te zijn moedergevoelens te hebben voor een menselijke baby.

Serie Algemeen

Mann & Machine werd bedacht door producent Dick Wolf, beter bekend als de bedenker van de Law & Order franchise. De hoofdrol werd gespeeld door Yancy Butler, die later meespeelde in de bovennatuurlijke serie Witchblade.

Ook actrice S. Epatha Merkerson valt op. In Mann & Machine speelt ze Captain Margaret Claghorn, in Law & Order speelde ze daarna 17 jaar lang een bijna identieke rol als Lt. Anita Van Buren.

De eerste aflevering werd in april 1992 uitgezonden door de zender NBC. Al snel werd duidelijk dat de serie geen succes was. Mann & Machine werd destijds namelijk vergeleken met een geflopte serie uit de jaren ’70, Holmes & Yo-Yo, dat een soortgelijk verhaal had over een menselijke agent met een robot partner.

Uiteindelijk werd Mann & Machine na slechts vier afleveringen al van de buis gehaald. In totaal werden negen afleveringen geproduceerd. De resterende vijf afleveringen werden pas maanden later alsnog uitgezonden. De laatste aflevering was in juli 1992 te zien.

Vergelijkbare series: Holmes & Yo-Yo (1976), Future Cop (1977), Total Recall 2070 (1999), Almost Human (2013).

Link

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
    Tags:
  • robots