Future Cop (1976-1977)

Samenvatting

Twee ervaren politieagenten uit Los Angeles, Joe Cleaver en Bill Bundy, krijgen op een dag een nieuwe collega toegewezen. Het gaat om een groentje genaamd John Haven. Hij ziet er uit als een normaal mens.

In werkelijkheid is John echter een geavanceerde androïde met allerlei bijzondere krachten, hoewel dit eigenlijk geheim moet blijven. Het gaat namelijk om een experiment van de politie. Alleen Cleaver kent de waarheid over zijn nieuwe partner.

Ondertussen moeten de agenten het opnemen tegen allerlei criminelen, zoals drugdealers en maffiosi.

Serie Algemeen

Future Cop is een Amerikaanse serie. Het programma vond zijn oorsprong als een tv-film, die in mei 1976 werd uitgezonden door de zender ABC. Enige tijd later werd besloten om het verhaal voort te zetten als tv-serie. De première hiervan was in maart 1977. Helaas viel het succes tegen. Wegens tegenvallende kijkcijfers volgde na slechts vijf afleveringen de stopzetting.

Overigens begon de SF auteur Harlan Ellison later nog een rechtszaak tegen ABC. Hij was er namelijk van overtuigd dat de zender Future Cop zou hebben gebaseerd op zijn korte verhaal Brillo. Uiteindelijk won Harlan deze zaak.

Sinds 2016 is de complete serie in Noord-Amerika (Regio 1) verkrijgbaar op dvd.

Vergelijkbare series: Holmes & Yo-Yo (1976), Mann & Machine (1992) en Almost Human (2013)

Intro

 

Link