Future Cop (1977)

Samenvatting

Twee ervaren politieagenten uit Los Angeles, Joe Cleaver en Bill Bundy, krijgen op een dag een nieuwe collega toegewezen. Het gaat om een groentje genaamd John Haven. Hij ziet er uit als een normaal mens.

In werkelijkheid is John Haven echter een geavanceerde androïde met allerlei bijzondere krachten, hoewel dit eigenlijk geheim moet blijven. Het gaat namelijk om een experiment van de politie. Alleen Cleaver kent de waarheid over zijn nieuwe partner.

Ondertussen moeten de agenten het opnemen tegen allerlei criminelen, zoals drugdealers en maffiosi.

Serie Algemeen

In 1976 maakte de Amerikaanse zender ABC een serie genaamd Holmes & Yo-Yo. Dat was een comedy over een rechercheur met een androïde als zijn nieuwe partner. Holmes & Yo-Yo bleek echter al snel een flop te zijn. Dit weerhield ABC er niet van om meteen een nieuwe poging te ondernemen met Future Cop. Het verhaal was bijna identiek, hoewel de uitwerking dit keer veel serieuzer was.

In mei 1976 was door ABC al een Future Cop tv-film uitgezonden. Enige tijd later werd besloten om het verhaal voort te zetten in de vorm van een tv-serie. De première hiervan was in maart 1977. Helaas bleek ook dit geen succes te zijn: na slechts acht afleveringen volgde de stopzetting.

Overigens begon de SF auteur Harlan Ellison in 1980 nog een rechtszaak tegen ABC. Hij was er namelijk van overtuigd dat de zender het concept van Future Cop zou hebben gebaseerd op zijn verhaal Brillo uit 1970. Uiteindelijk won Harlan deze zaak.

Sinds maart 2016 is de complete serie in Noord-Amerika (Regio 1) verkrijgbaar op dvd.

Vergelijkbare series: Holmes & Yo-Yo (1976), Mann & Machine (1992) en Almost Human (2013)

Intro

 

Link

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)