Holmes & Yo-Yo (1976-1977)

Een van de slechtste series ooit gemaakt, aldus de Amerikaanse TV Guide.

Samenvatting

De serie gaat over de nogal onhandige rechercheur Alexander Holmes. Na een reeks incidenten met zijn vorige partners, krijgt Holmes op een dag een nieuwe collega toegewezen. Dit blijkt al snel geen gewone man te zijn.

Deze Yoyo (vernoemd naar zijn maker, Gregory Yoyonivich) is namelijk het prototype van een nieuw soort androïde. Hij heeft allerlei speciale krachten en werd door de politie ontworpen als geavanceerd wapen tegen de misdaad. Zijn ware identiteit moet echter verborgen blijven voor de buitenwereld. Dat is geen gemakkelijke opgave, vooral omdat Yoyo vaak last heeft van technische mankementen.

Samen lossen Holmes en Yoyo uiteenlopende misdaden op. Ondertussen leert Yoyo om te gaan met zijn menselijkheid.

Serie Algemeen

Holmes & Yo-Yo is een Amerikaanse komische politieserie. De eerste aflevering ging in september 1976 in première bij de zender ABC. Het programma was een flop en werd door de recensenten genadeloos de grond in geboord. Het blad TV Guide noemde de serie later zelfs één van de "slechtste tv-programma's aller tijden".

In totaal werden er 13 afleveringen gemaakt. Na 11 afleveringen werd de serie echter van de buis gehaald. De resterende afleveringen werden in augustus 1977 alsnog uitgezonden. 

Opmerkelijk is dat ABC in dezelfde periode nog een soortgelijke serie maakte: Future Cop. Het verhaal daarvan was bijna identiek (hoewel de uitwerking veel serieuzer was), maar ook die serie flopte.

Vergelijkbare series: Future Cop (1976), Mann & Machine (1993), Total Recall 2070 (1999), Almost Human (2013).

Intro

Links