Holmes & Yo-Yo (1976-1977)

Een van de slechtste series ooit gemaakt, aldus de Amerikaanse TV Guide.

Samenvatting

De serie gaat over de nogal onhandige rechercheur Alexander Holmes. Na een reeks incidenten met zijn vorige partners, krijgt Holmes op een dag een nieuwe collega toegewezen. Dit blijkt al snel geen gewone man te zijn.

Deze Yoyo (vernoemd naar zijn maker, Gregory Yoyonivich) is namelijk het prototype van een nieuw soort androïde. Hij heeft allerlei speciale krachten en werd door de politie ontworpen als geavanceerd wapen tegen de misdaad. Zijn ware identiteit moet echter verborgen blijven voor de buitenwereld. Dat is geen gemakkelijke opgave, vooral omdat Yoyo vaak last heeft van technische mankementen.

Samen lossen Holmes en Yoyo uiteenlopende misdaden op. Ondertussen leert Yoyo om te gaan met zijn menselijkheid.

Serie Algemeen

Holmes & Yo-Yo was een komische politieserie van de Amerikaanse zender ABC. De reeks flopte en werd door de recensenten genadeloos de grond in geboord. Het blad TV Guide ging nog verder en zette de serie later op de lijst van '50 Worst TV Shows of All Time'.

Er werden slechts 13 afleveringen gemaakt. 11 afleveringen werden van september t/m december 1976 uitgezonden. Hierna volgde de stopzetting. Pas in augustus 1977 werden ook de overige twee afleveringen vertoond op de Amerikaanse tv. 

Opmerkelijk is dat zender ABC op dat moment al twee series over cyborgs had: The Six Million Dollar Man (1973-1978) en diens spin-off The Bionic Woman (1976-1978).

Holmes & Yo-Yo was een eerste poging om ook een komische serie rond dit thema te maken. Hoewel dit mislukte, ondernam ABC enkele maanden later meteen een nieuwe poging met Future Cop (1977). Het verhaal was bijna identiek (hoewel de uitwerking ervan serieuzer was), maar ook die serie flopte.

Vergelijkbare series: Future Cop (1977), Mann & Machine (1993), Total Recall 2070 (1999), Almost Human (2013).

Intro

Links

3 1 1 1 1 1 3.00 (3 stemmen)