Land of the Giants (1968-1970)

Samenvatting

Het verhaal begint in het jaar 1983 (ten tijde van de serie was dit de nabije toekomst). Centraal staan de belevenissen van de passagiers en bemanning van de Spindrift, een geavanceerd ruimte transportschip. Tijdens een routinevlucht komt de Spindrift terecht in een ruimtestorm. Hierdoor raakt het schip van koers en stort het neer op een mysterieuze planeet. Hier blijkt alles twaalf keer zo groot te zijn als op de aarde.

De bemanning noemt de bewoners van de planeet daarom 'reuzen' (giants). Zij hebben ondanks hun enorme afmetingen overigens wel een menselijk uiterlijk. De meeste reuzen zijn gevaarlijk en willen de kleine vreemdelingen gevangen nemen of doden. De planeet van de reuzen wordt geregeerd door een totalitair regime.

De serie volgt de pogingen van bemanningsleden en passagiers om te overleven in deze nieuwe, vreemde omgeving. Steeds weer krijgt men te maken met uiteenlopende 'reusachtige' gevaren. Ondertussen proberen de personages de Spindrift te repareren en/of om contact te leggen met de aarde.

Serie Algemeen

Land of the Giants is een Amerikaanse serie. Het verhaal werd bedacht door Irwin Allen (Voyage to the Bottom of the Sea, Lost in Space en The Time Tunnel).

De eerste aflevering werd uitgezonden in september 1968 door de zender ABC. Land of the Giants was op dat moment de duurste tv-serie die ooit werd gemaakt. Het budget was namelijk zo'n $250.000 per aflevering, destijds een enorm bedrag. Dat geld had men nodig om de gigantische decors en de bijbehorende special effects te realiseren.

Uiteindelijk werden er twee seizoenen gemaakt, in totaal 51 afleveringen. De laatste aflevering werd in september 1970 uitgezonden. Parallel aan de tv-serie werden er ook nog diverse boeken en comics uitgebracht.

Dvd

In Groot-Brittannië is de complete serie op dvd uitgebracht.

Links