La Brea (2021-heden)

Samenvatting

Het verhaal begint in het hedendaagse Los Angeles. Plotseling verschijnt midden in de stad een enorm zinkgat. Een grote groep toevallige passanten wordt hierdoor de diepte ingetrokken. De overlevenden komen vervolgens terecht in een mysterieuze woeste wereld waar allerlei gevaren loeren. Een terugkeer naar de bewoonde wereld lijkt in eerste instantie onmogelijk te zijn.

Ondertussen beginnen de Amerikaanse autoriteiten een onderzoek naar deze gebeurtenis. Ook op andere plaatsen in het land blijken er namelijk soortgelijke zinkgaten te zijn ontstaan. Gaandeweg realiseren de onderzoekers zich dat de zinkgaten in werkelijkheid een soort portalen zijn die naar de prehistorie leiden. De oorsprong van de portalen blijkt te liggen in een geheimzinnig project uit de toekomst.

Serie Algemeen

La Brea is een Amerikaanse serie. Het eerste seizoen ging in september 2021 in première bij de zender NBC. Momenteel zijn er twee seizoenen uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Er is ook al groen licht gegeven voor een derde (en waarschijnlijk laatste) seizoen, dat in het voorjaar van 2024 wordt verwacht.

De opnames vonden plaats in Australië. Overigens verwijst de naam van de serie naar de La Brea-teerputten in Los Angeles, waar veel fossielen van prehistorische dieren zijn gevonden.

Vergelijkbare series: Terra Nova (2011), Primeval (2007-2011) en Lost (2004-2010).

Trailer

 

Links