La Brea (2021-2024)

Samenvatting

Het verhaal begint in het hedendaagse Los Angeles. Plotseling verschijnt midden in de stad een enorm zinkgat. Een grote groep toevallige passanten wordt hierdoor de diepte ingetrokken. De overlevenden komen vervolgens terecht in een mysterieuze woeste wereld waar allerlei gevaren loeren. Een terugkeer naar de bewoonde wereld lijkt in eerste instantie onmogelijk te zijn.

Ondertussen beginnen de Amerikaanse autoriteiten een onderzoek naar deze gebeurtenis. Ook op andere plaatsen in het land blijken er namelijk soortgelijke zinkgaten te zijn ontstaan. Gaandeweg realiseren de onderzoekers zich dat de zinkgaten in werkelijkheid een soort portalen zijn die naar de prehistorie leiden. De oorsprong van de portalen blijkt te liggen in een geheimzinnig project uit de toekomst.

Serie Algemeen

La Brea is een Amerikaanse serie. De naam verwijst naar de La Brea-teerputten in Los Angeles, waar veel fossielen van prehistorische dieren zijn gevonden.

Het eerste seizoen ging in september 2021 in première bij de zender NBC. Uiteindelijk werden er drie seizoenen gemaakt, in totaal 30 afleveringen. In de laatste aflevering, die in februari 2024 werd uitgezonden, worden de meeste verhaallijnen tot een goed einde gebracht. 

De opnames vonden overigens plaats in Australië.

Vergelijkbare series: Terra Nova (2011), Primeval (2007-2011) en Lost (2004-2010).

Trailer

 

Links